Всеки има такава леля. Или чичо, или свако. И тази

...
Всеки има такава леля. Или чичо, или свако. И тази
Коментари Харесай

Поетът Иван Ланджев: Най-голямата победа на пропагандата е, че успя да представи невежеството за бунт

Всеки има такава вуйна. Или чичо, или свако. И тази вуйна има фейсбук, оттова потегля всичко. Леля ти гледа неща във фейса, клика на линкове като за последно, изключително в случай че написа нещо САМО С ГЛАВНИ БУКВИ И ПЕТ УДИВИТЕЛНИ СЛЕД ТОВА!!!!!… Тя не може да реши какво тъкмо гледа, от кое място идва, агитационен материал ли е, подправено ли е, колаж ли е. Това не значи, че вуйна ти е елементарен човек, а значи, че няма построени рефлекси за чистоплътно сърфиране в интернет, щото… от кое място да ги има? Тя е привикнала, че щом го написа, значи е правилно. Ето, то си го написа, има снимки… Ако наподобява на публикация, значи е публикация. Това написа в собствен коментар, оповестен от " Булевард България " поетът Иван Ланджев.

Леля ти гледа тая публикация, чете и се ядосва – но откровено се ядосва. А когато ѝ кажеш “Лельо, ти не разбираш, това не е истина ”, тя роптае: “Кое не е истина, като аз напълно откровено отвръщам!? И нали го виждам?! ”

И е по този начин, по дяволите – тя напълно откровено реагира. И нали го вижда?! Не къде да е – във фейса го вижда.

Причината за нейните усеща може да е безспорен фалшив, неистина, тайна доктрина, кемтрейлс… само че самите ѝ усеща са откровени. И по какъв начин да се разберете?

***

Фейсът на вуйна ти върви в общоприет пакет – анти гей права, анти ваксини, тайни теории, че Ковид не е имало (обаче 100 % има кемтрейлс), ругатни против Европейски Съюз, дето “окраде България ”, ругатни против “колективния Запад ”, възхвали на Путин (при чичо ти са повече) и… то се знае… соц носталгия. Беше си по-добре, няма какво да се лъжем. Леля ти не се усеща, че в соца не е било по-добре, а просто тя е била по-млада. И по-слаба.

Цели генерации объркаха персоналната си биография с националната история. И придадоха на младежките си мемоари доказателствена тежест, че са живели в политически подем. А те просто са били по-млади. И по-слаби. И по-силни – по едно и също време. Сега не са – и за това е отговорен Европейският съюз.

***

Личният ти полов подем може да съвпадне с националния политически крах. Това, наподобява, продължава да не се схваща и води до пародийно изкривени показа за предишното.

***

Сорос открадна младостта на вуйна ви.

Чичо ви се пропи поради Байдън.

Свако едно време беше в спортно учебно заведение, а в този момент пусна шкембе поради Фон дер Лайен.

И единствено Путин ги крепи.

***

Накратко по този начин се разпростира целият проблем с фейса, чичаците и лелите.

Единствената разлика при Милена е, че Милена е вуйна на цяла България. И става народен скандал.

***

В печално известните статуси Милена написа, че “се задушава към този момент ” от “парадирането ” на “разни извратеняци ”. И отново е откровена – тя се задушава, тъй като по през целия ден единствено това гледа. Не на улицата, там не е виждала нищо такова, несъмнено. Но в нета, в нета…

Резултатът е, че след това, като излезе на улицата, тя към този момент заживява в подобен свят. Погледне към небето – кемтрейлс. Погледне към единия тротоар – орди от гейове и украинци. Погледне към другия тротоар – там пък украинци и гейове. И всичките желаят да съсипят България. И тя се задушава…

Ваш'та вуйна е пропаднала в една от многочислените заешки дупки на фейсбук и от заран до вечер чете за биолаборатории и ХААРП, по какъв начин американците не са кацали на Луната и по какъв начин гейовете завладяват света.

Е, по какъв начин няма да се задуши?

***

И тъкмо както цели генерации объркаха младежките си подвизи с общонационален подем, големи групи от хора в този момент бъркат свободомислието с нелепостта.

Много е прелестно да кажеш „ Аз съм бунтовник и се осмелявам да задавам въпроси “… и в идващия миг се оказва, че всичките въпроси, дето се осмеляваш да ги задаваш, са за кемтрейлс, “пландемията ” и за “инсценираното ” кацане на Луната. Егати протеста, егати смелостта!

***

Сериозно, тия хора дават ли си сметка, че на Луната са стъпвали 12 души? Има общо 6 сполучливи задачи, не е единствено първата. Но да не издребняваме.

***

Може би най-голямата победа на пропагандата е тази – че съумя да показа незнанието за протест. В момента е цялостно с хора, които в действителност в сърцето си имат вяра, че като кажат “Аз съм срещу гейовете ” или “Никой не е кацал на Луната ”, това ги приближава до Левски и Ботев…

Според тази нова нравственос да умреш героичен за родината си и да пишеш тъпотии във фейса, до момента в който лежиш на дивана, е горе долу едно и също.

Срам.

***

Моля, обърнете внимание към кои случаи в последно време се прикрепва благородното определение “борба за свободата на словото ” – Милена, която просто си споделя, че не ще да гледа гей хора (все едно гей хората имат потребност от благоволението на Милена?!)… и ето, тя е герой за свободата на словото. Вежди Рашидов също – великомъченик на кенсъла! Нарязаха осемнайсетгодишно момиче с макетен нож и неговата естествена, непринудена реакция беше да почне да изобличава… не насилниците, а “курвите ”!

На това му се споделя тайминг.

И за какво никой не го пита “Кои са тези курви в тази ситуация, господин Рашидов? ”. Самите насилени ли? Дебора ли има поради? Или просто по този начин си приказва? А може би има поради някогашната на Тити (пак от положителните остарели юношески години), за която той си призна самичък в ефир (!), че я е остригал като животно?

Кои съответно са тия курви, в действителност... защо приказва Вежди Рашидов, при напълно действителни, а не престорени, не мними жертви на принуждение?

***

Микрофонът – зложелател номер едно на мулташката селищна система!

А за фейса да не говорим…

***

Положението е “Пиши Кенсъл просвета и да си вървим ”.

Безкултурните напряко си умират да приказват за всевъзможни “култури ”. Това е на остарелия принцип, знаете го – който няма персонална просвета, нормално почва да ви приказва за “обща просвета ”.

Напоследък мастити анализатори в унес повтарят и че Дебора била жертва най-много на “чалга културата ”.

Аз въпреки всичко мисля, че Дебора е най-много жертва на Георги от Стара Загора.

***

Милена Славова е пънк икона на България. Сега, в справедливия другояче яд против хомофобските ѝ изявления, някои се пробват да отрекат и музикалния ѝ принос. Това е жалко, не го правете. Нека просто се съгласим, че Милена Славова е българска пънк икона, която сега приказва страшни нелепости. Двете са изцяло вероятни едновременно.

***

Тъжно ми е, че Милена искаше да закърпи небето с обич преди да почне да търси кемтрейлс в него.

***

Тъжно ми е, че до момента в който трае цялото това нещо – и петиции, и митинги, и статуси, и кавги – не се откри нито един човек, който да каже на Милена:

Гей хората са тъкмо, но тъкмо толкоз хора, колкото хетеросексуалните хора. И по тази причина би трябвало да имат тъкмо, но тъкмо толкоз права. И е тъкмо толкоз просто.

Никой не ѝ го сподели.

***

Вместо това стартира медиен тур по излъчвания и подкасти, в които хем хвалят соца, тъй като било супер, хем плашат всички, че това в този момент е “новият соц ” и би трябвало да се борим против новия соц. Разбрахте ли го? Малко е завъртяно: значи, хем въздишаш и копнееш по комунизма, хем се представяш за герой против “новия комунизъм ”, който е същият като остарелия и по тази причина в никакъв случай не трябва да го допускаме…

Ей на това нещо аз му крещя обезчестяване на логиката – обществено, демонстративно обезчестяване.

***

Последно за кенсъл културата, тъй като знам, че към този момент не го помните, а е значимо.

През 2016 година Вежди Рашидов – великомъченикът на кенсъла, тогава настоящ министър на културата – изпрати яростно писмо до Българска национална телевизия. В него той “посъветва ” журналиста Георги Ангелов по какъв начин да се държи и какво да не приказва в ефир. Ама безусловно – просто му сподели по този начин и по този начин, изясни на водещия по какъв начин да води и какво да пита. Разбирате ли защо става въпрос?

Давате ли сметка какъв брой непоносимо нещо е това и какво тъкмо ни споделя за свободата на словото?

Дали такава постъпка в действителност не заслужава многохиляден митинг? Позволете ми следната радикална теза за край – свободата на словото е по-важно и по-голямо нещо от това вуйна ви да качва фейкнюз. И свободата на словото е по-значима и почтена работа от това някогашен министър да плюе по жертвите на принуждение. Разбира се, че би трябвало да я пазим.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР