Всеки има свой собствен стил на шофиране. Някои обичат да

...
Всеки има свой собствен стил на шофиране. Някои обичат да
Коментари Харесай

Как да караме колата, за да удължим живота на двигателя?

Всеки има собствен личен жанр на шофиране. Някои обичат да кара бързо, като постоянно вкарват стрелката на оборотомера в алената зона. А някои, в противен случай, изповядват премерения жанр на шофиране и не надвишават отметката от 2 000 об/мин. Разбира, би трябвало да сте наясно, че, непрекъснатото шофиране при високи скорости и обороти понижава живота на мотора.

В този случай механизмите и системите на мотора изпитват най-голямо натоварване. Но ранното превключване на по-висока предавка и по този начин нареченото шофиране в ниски обороти също е неправилно. При този режим на работа се развива експлозия в мотора, системите и механизмите на мотора изпитват нараснали трептения, което води до изхабяване на валовете на мотора, на лагерите, ремъка или веригата, както и на съединителя.

`Как

Също по този начин, при ниски обороти, маслената помпа генерира ниско налягане на маслото, което води до по-лошо смазване на частите на мотора. Освен това, заради неоптималния режим на горене, саждите интензивно порастват в горивните камери.

Какъв е верният метод за шофиране тогава? Да шофираш вярно значи да караш обикновено. Където е допустимо дръжте колата в по-нисък оборотен режим, а където е належащо - интензивно ускорявайте и самоуверено подавайте газ.

И по този начин, от гореизложеното може да се направи един значим извод: вярната грижа за мотора се състои такова каране, което е съобразено с разпоредбите за придвижване, както и с напътствията на производителя. Естествено значими са и висококачествени аварийни елементи и консумативи. И в случай че вършиме това, моторът ще ви се отблагодари с дълга и безпроблемна работа.

`Как

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР