Всеки има склонност да преувеличава неуспехите и провалите си, да

...
Всеки има склонност да преувеличава неуспехите и провалите си, да
Коментари Харесай

Вземе щастието във ваши ръце! 23 съвета за щастлив живот

Всеки има податливост да преувеличава неуспехите и неуспехите си, да се концентрира върху личните си дефекти. „ Нямам задоволително пари, не одобрявам работата си, връзките ми не са положителни, всичко към мен върви по-добре. “ Защо не може да се радвате на това, което имате и да живеете щастливо, пълноценно? Следвайте тези 23 съвета за благополучен живот, и сигурно ще намерите щастието във всичко към вас.

23 съвета за благополучен живот

Недоволството от това което имате, завистта към близките и непрекъснатото възприятие, че всички други са по-добре от вас, може да бъде извънредно депресиращо. За да се избавите от всичко това и да преоткриете щастието, следвайте тези 23 съвета за благополучен живот.

1. Живейте тук и в този момент

Вчера свърши, на следващия ден следва, животът е през днешния ден! Опитайте се да усвоите момента, насладете се на сегашното. Можете да го създавате, да му влияете. Не отлагайте живота си и не живейте в предишното.

2. Мислете положително

Тайната на щастието е в привличането на хубави неща. Ако се фокусирате върху минусите, тогава няма да видите положителното, което ви се случва.

3. Харесайте себе си

Не мислете неприятно за себе си, не търсете дефекти, а култивирайте добродетели. Всяка заран се поздравявайте в огледалото. Усмихнете се, помислете какъв човек сте, какви благоприятни условия имате. Наистина единствено от вас зависи кой сте.

4. Избирайте обкръжението си

Самотният човек не може да бъде благополучен. Важно е с какви хора се обкръжаваме. Дали не сме въвлечени в някаква токсична връзка, дали се караме с другите или сме способни да прощаваме. Околната среда въздейства върху нашето богатство. Не всяка връзка работи добре за нас, само че най-ценните би трябвало да бъдат подхранвани.

5. Радвайте се на дребните неща

В забързаното всекидневие не виждаме дребни неща, които биха могли да подобрят настроението ни. Усмивка, добра дума, топъл жест. Нямате потребност от грандиозни събития, с цел да изпитате позитивни страсти. Просто оценявайте дребните неща и ще разберете какъв брой елементарно е да извършите себе си щастливи.

6. Намерете положителните си страни и ги развийте

Помислете кое е вашето преимущество, кое е вашата мощ. Ако сте наясно със себе си, ще ви бъде по-лесно да се подобрите. Направете баланс сред мощните и слабите си страни и се фокусирайте върху развиването на преимуществата и унищожаване на минусите. Помнете капацитета си и развийте гениите си.

7. Не се сравнявайте с другите

Сравняването с другите може да ви направи горди или комплексирани. Винаги ще има някой по-грозен, по-дебел, по-беден или в противен случай – някой, който е постигнал повече от вас, който наподобява по-умен, по-старателен от вас. Избягвайте да се сравнявате с другите, отнасяйте се към себе си като към самостоятелна единица, не мислете какво имат и какво липсва на вашите близки, а се концентрирайте върху себе си.

8. Хранете се здравословно

Балансираната диета оказва помощ освен да поддържате стройна фигура, само че и усъвършенства настроението. Минералите са значим източник на сила за вашето тяло:

  • Желязо – обезпечава О2, нужен за работата на нервните кафези. Можем да го намерите да вземем за пример в алено месо, риба, черен шоколад, спанак и тиквени семки.
  • Калций – е вещество, което оказва помощ на нервните тласъци. Големи количества от този минерал се съдържат в млечните артикули, рибата и ядките.
  • Магнезий – значим за поддържане на верните връзки за еуфоричните пептиди, известни като хормони на щастието. Храни, богати на магнезий, са да вземем за пример спанак, листа от цвекло, шоколад, риба, соя, авокадо и банани.
  • Калий – значим в процеса на проводимост. Най-много този детайл се съдържа в сушени смокини, банани, авокадо, картофи, домати, целина, грейпфрут и киви.

Не забравяйте обаче, че тялото се нуждае от минерали в избрани количества. Най-добре е да си ги набавяте от хранителни артикули, само че от време на време си коства да се подкрепите с хранителни добавки – витамини и минерали, кондензирани в едно хапче.

9. Спортувайте

Доброто положение се отразява на благосъстоянието ви. Опитайте се да намирате време за извършения всеки ден. Това може да бъде утринна гимнастика, джогинг, колоездене, игра на тенис, танци. Изберете физическата интензивност, която ви харесва най-вече. По време на спорт в тялото ви се отделят ендорфини.

10. Любов

Щастието е най-ценно, когато може да бъде споделено с някого. Бъдете отворени към любовта, не се опасявайте да обичате. Като сте с обичания човек, вие ставате най-хубавата версия на себе си. Култивирайте връзката си, грижете се за обичта си, прекарвайте време дружно и се забавлявайте. Щастието, харизано на различен човек, ни се връща с двойна мощ

11. Медитирайте

Простите дихателни извършения насищат мозъка с О2, което покачва концентрацията ви. Прекарвайте най-малко 20 минути дневно в съзерцаване. Първо седнете и се концентрирайте върху дишането си. Дишайте през носа си и се фокусирайте върху въздуха, който тече през него. Връзката сред дишането и душeвността е много значима. Под въздействие на страстите, които изпитваме, ритъмът на дишане се трансформира. Фокусирайте се върху момента. Опитайте се да се успокоите, съберете мислите си.

12. Поставете си цел

В живота е значимо да знаеш към какво се стремиш. Ако приемем предизвикателство и го реализираме, тогава ставаме по-щастливи. Колкото повече се ангажирате с проектите си и ги изпълнявате, толкоз по-добре се чувствате, тъй като потвърждавате на себе си, че няма невъзможни неща за вас.

13. Спете задоволително

Сънят регенерира тялото ви, разрешава ви да си починете и консолидира спомените. Нощният сън е най-ефективен, с помощта на него функционирате вярно денем. Това се дължи на вашия биологичен часовник – към 21:00 ч. тялото ви стартира да отделя мелатонин, хормон, който ви кара да се чувствате сънливи. Това е моментът, в който би трябвало да заспите, което разрешава умствена регенерация.

Вижте още:

14. Намерете работа, която ще бъде вашата пристрастеност

Теоретично прекарвате 1/3 от деня на работа. Ако вършиме нещо единствено за пари, тогава няма да получите задоволство от работата си и ще се почувствате претрупани. Помислете какво бихте желали да вършиме в живота, каква активност ще ви достави наслада, ще ви развие и ще ви накара да желаете да се усъвършенствате в нея.

15. Пътуване

Опознаването на нови култури и забавни общества ви развива и предотвратява рутината. Посетете непознати места, посетете далечни кътчета, пробвайте се да опознаете света към вас колкото е допустимо повече.

16. Смейте се!

Смехът е здраве, когато се смеем, нашият мозък отделя ендорфини, които понижават както психическото страдалчество, по този начин и физическата болежка. Смехът покачва възприятието на задоволство, насища мозъка с О2, облекчава напрежението и оказва помощ за облекчение на напрежението и безпокойството. Струва си да се смеете и заради друга причина – когато сте щастливи, средата ви възприема като положителни хора и имате по-добри връзки с другите.

17. Доставяйте си дребни удоволствия

Слушайте обичаната си ария, отидете на разходка, срещнете се с другар, купете си нещо хубаво, прочетете книга. Отделяйте миг всеки ден, с цел да правите активност, която ви харесва. Дори дребните, на пръв взор незначителни занятия облекчават напрежението и усъвършенстват настроението ви.

18. Насладете се на тишината

Затрупани сме от звуци, а в осведомителния звук не обръщаме внимание на значимото. Миг безмълвие денем ще успокои сетивата ни. Изключете телефона и медиите, облегнете се и прекарайте известно време уединено със себе си.

19. Приемайте провокации

Не се опасявайте да пробвате нови неща. Целете се високо и амбициозно. Всяко предизвикателство покачва вълнението и готовността ви за деяние.

20. Израствайте духовно

Опитайте се да опознаете себе си. Придобийте нови прекарвания и преодолейте рестриктивните мерки си. Отделете време за молитва, успокойте се. Слушайте тялото си и живейте в естетика със себе си.

21. Правете неточности

Ако не го получите незабавно, не се тормозете. Всеки неуспех би трябвало да бъде урок за бъдещето. Нямате въздействие върху всичко, в случай че нещо не ви върви, пробвайте се да намерите решение на този проблем.

22. Прощавайте на другите

Като култивирате завист и не простите на другите за греховете, които са ви предизвикали, се оказвате в капан на предишното. Не можем да се наслаждавате на тук и в този момент. Изкуството да прощаваш не е елементарно, само че не забравяйте, че го вършиме освен за някого, само че и за себе си.

23. Благодарете

Бъдете признателни за това, което имате. Оценявайте здравето си, наслаждавайте се на работата си, благодарете на приятелите си, че сте в близост. Грижете се за това, което сте получили от ориста и благодарете за това всеки ден.

Щастлив живот- Резюме

Тайната на щастливия живот е доста елементарна. Достатъчно е да живеете в естетика със себе си, да се радвате на дребните неща, да цените това, което имате. Щастието ви зависи единствено от вас, в последна сметка вие оформяме вашата действителност. Не би трябвало да се предавате, само че не би трябвало и да се борите със себе си. Помислете какво е значимо за вас и се стремете да го постигнете.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР