Всеки има различни прагове на количество храна, което консумира, за

...
Всеки има различни прагове на количество храна, което консумира, за
Коментари Харесай

Как да спрем с преяждането: Най-лесните начини според диетолозите

Всеки има разнообразни прагове на количество храна, което употребява, с цел да потисне глада си. В резултат на това самата идея за преяждане може да се разграничава според от обстановката и индивида. Като цяло се дефинира като изразходване на повече храна, в сравнение с тялото може да усвои. Както е обяснено от диетолозите, първият симптом на преяждане е подуването на корема, само че течение на времето този табиет води до напълняване и затлъстяване. За да се избегнат сходни последствия, специалистите поучават да употребявате няколко елементарни трика.

1. Здравословни закуски
 Как водата пречи на храносмилането Как водата пречи на храносмилането
Диетологът Светлана Фус разяснява известния мит за заплахите от пиенето на вода по време на хранене пред РИА Новости. Тя означи,...

На първо място, лекарите поучават да държим здравословни артикули покрай нас и най-много в полезрението ни вместо чипс, сладкиши и други нездравословни закуски. „ Извън погледа - отвън мозъка - най-лесният метод да контролирате апетита си “ - сподели диетологът Илана Мюлщайн. Специалистът поучава да се понижи количеството на такива храни в диетата до най-малко.

2. Добър сън

Сънят усъвършенства действието на съвсем всички системи в организма, а когато няма задоволително сън, настава комплициране. Изследванията демонстрират, че спането по-малко от 7 часа на нощ е по-вероятно да аргументи неконтролируем апетит, което неизбежно води до преяждане и наддаване на тегло.

3. Изпреварете глада
 7 обстоятелството за храната, които ще ви накарат да измененията метода си на хранене 7 обстоятелството за храната, които ще ви накарат да измененията метода си на хранене
Aко мислите, че не може да започнете да се храните здравословно, сигурно ще измененията мнението си, откакто се запознаете с тези...

Лекарите поучават да не си позволявате да огладнявате дотолкоз, че по-късно да можете да изядете „ цялостен бик “. Експертите предлагат да държите на разположение протеинови храни за бърза и здравословна закуска. Парчета сирене, пуешко, хумус, пържен нахут, ядки, енергийни топчета и протеинови смутита са едни от обичаните на множеството хора, последващи разпоредбите за здравословно хранене. Диетолозите поучават да включите и кисело мляко, моркови и краставици.

4. Редовна инспекция

Когато почувствате, че стартирате да огладнявате, запитайте се какъв брой сте гладни в действителност. Според диетолозите приемът на храна директно зависи от това: дали ще е дребна закуска, или пълноценно хранене.

Освен това, специалистите предлагат да изключите тв приемника и джаджите, до момента в който се храните, с цел да контролирате размера на порциите. Това деликатно хранене ще ви помогне да избегнете преяждането и да се насладите на храната си, споделят те. Също по този начин си коства да увеличите количеството фибри и протеини в диетата и да се научите да ядете постепенно. Както споделят диетолозите, когато храната се дъвче постепенно, се задейства развой, който води до производството на хормони в стомаха, които споделят на мозъка, че е цялостен.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР