Всеки има право да си смени професията. Което значи само

...
Всеки има право да си смени професията. Което значи само
Коментари Харесай

Георги Лозанов: Антон Хекимян вече не е журналист и връщането му ще е трудна работа

Всеки има право да си смени специалността. Което значи единствено едно, че отсам нататък Антон Хекимян поема професионален и биографичен поврат – той към този момент не е публицист и той се отхвърля от журналистическата си кариера. Това сподели в аудиокаста на  " Фокус “ " Това е България “ доц. Георги Лозанов,  преподавател във Факултета по публицистика и всеобща връзка от Софийския университет " Св. Климент Охридски “ и някогашен ръководител на Съвет за електронни медии. " Връщането му по-късно ще е сложна работа, в случай че реши да се връща, само че като цяло към този момент той е минал на друга писта “, уточни Лозанов.

По думите му, Хекимян към този момент може да каже: " Аз не съм публицист към този момент, всеки е имал в предишното си нещо, което не продължава в сегашното, и аз оттук насетне съм политик, и ще работя като политик. “

Според Георги Лозанов, ГЕРБ надали се изненадва доста от съмненията към тях, че имат въздействие върху медиите. Той напомни комплицираните връзки на Бойко Борисов с медиите в доста обстановки, с доста реакции, с " мисирките “ и какво ли не още, и когато е бил обект на тяхното огромно внимание.

За медията бТВ, от която излиза Антон Хекимян, доцент Лозанов счита, че по закон не би следвало да има някакви последици за нея. По-скоро става въпрос за един професионално-етичен диалог, в сравнение с някакъв диалог по закон и по отношение на регулацията. бТВ ще би трябвало да пази доверието оттук насетне на своите фенове, което няма да е елементарно, или ще стане по-трудно. Така че, в някакъв смисъл решението на Хекимян нанася прочут удар върху бТВ, върху доверието в нейната журналистика, в аспекта до какъв брой медията е сериозна във връзка с властта, което е наложителен професионален стандарт.

" Как ще успее да го излекува това, ще забележим, и дали въобще ще успее “, добави доцент Георги Лозанов.

" Делатът власт-медии не трябваше да слиза изобщо от дневния ред на обществото. Този спор нормално го свързваме с дебата за свободата на словото. И би трябвало да ви кажа, че последните 15 години, и то парадоксално, откогато влязохме в Европейския съюз, този спор внезапно отпадна от медийния дневен ред “, добави някогашният ръководител на Съвет за електронни медии.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР