Всеки има мечтана дестинация. Понякога желанието да посетим определено място,

...
Всеки има мечтана дестинация. Понякога желанието да посетим определено място,
Коментари Харесай

10 необичайни места в Европа, които си струва да посетите

Всеки има мечтана дестинация. Понякога желанието да посетим несъмнено място, което е известно и много посещавано, ни кара да пренебрегнем други невероятни места по света, които не се радват на сходна популярност.

Ние от © 10-те най сме ви приготвили 10 места в Европа, които си коства да посетите. И макар че те не се славят с известност, ще останете прелестно сюрпризирани.

1. Монт Сент Мишел

Този укрепен град се намира на остров, който е една от най-емблематичните забележителности във Франция. Монт, както мнозина обичат да го назовават, също е включен в листата на ЮНЕСКО за международно завещание, по-точно неговият залив.

Островът е бил наличен единствено в случай че е имало отливи, само че за благополучие през днешния ден е обвързван към континента с мост. Основната атракция там е Бенедиктинският манастир на върха на островния рид, посещаван от повече от 50 000 поклонници всяка година в деня на Сен Мишел.

Историческият музей е с богата сбирка от остарели оръжия, картини, статуи. Там също има и килии. Мон Сен Мишел е употребен като затвор по времето на ръководството на Луи XI.

2. Гитхорн в Холандия

Приказното село Гитхорн се намира в Нидерландия, в провинция Оверейсел – място без пътища. Това е село, напълно издигнато на дребни острови, свързани с канали и над 180 дървени моста. Популярно наричано нидерландската Венеция, Гитхорн притегля туристи от десетилетия, само че тези, които живеят там, имат още по-голям шанс.

Обичайният ден в не толкоз нормалното село се състои от постоянни разходки с лодка. Всеки остров има пешеходна пътека около каналите, в случай че предпочитате твърдата земя. В музея на Гитхорн можете да видите по какъв начин е изглеждал животът в селището преди няколко века.

3. Манастир „ Света Троица “, Каламбака, Гърция

Този източноправославен манастир е може би най-особеният манастир, който в миналото ще видите. Той е издигнат върху по този начин наречените метеорни камъни, чието значение почти се превежда като „ в средата на небето “.

Манастирът „ Света Троица “ в действителност не е единственият в Гърция – има общо 24 от този тип, като единствено 6 от тях са отворени за гости. Тази наклонност е била известна през XIV и XV век, тъй като е предиздвикала монасите да повярват, че по този метод ще бъдат по-близо до Бог.

4. Река Тинто, Испания

Рио Тинто е река, която тече през град Уелва в югозападната част на Испания. Тази река е толкоз специфична, тъй като името на реката на испански в действителност значи „ боядисана “ и го е получила, с помощта на тухленочервения си цвят.

Районът по течението на реката в продължение на епохи е бил мина за мед, злато и други метали. След години рандеман на желязо, разтворено в реката, това довежда до превръщането на водата в киселинна.

5. Плуване в бира, Австрия

Тъй като любовта на Австрия към „ уелнес “ и СПА центровете се съчетава добре с обожателите на освежаваща студена бира, инсталирането на басейни, цялостни с бира, в избата на 200-годишна пивоварна наподобява доста добър ход за привличане на туристи.

В планинското село Таренц, на 65 км западно от Инсбрук, пивоварна претендира, че нейните басейни, цялостни с към 42 000 литра прясна бира, са единствените басейни от този тип в света. Къпането в бира е потребно за кожата, макар че затоплена до 32°С – не е предопределена за отпиване.

Посетителите би трябвало да създадат предварителна резервация, с цел да употребяват басейните, чиито наем е 250 евро. Може да наподобява скъпо, само че пивоварната приема резервации единствено за най-малко четирима души и колкото по-голяма е групата, толкоз по-евтино е на човек.

6. Хартиен Google в Белгия

Белгия има странни дребни музеи, само че Мунднойм е може би най-странният. Той се намира в някогашен повсеместен магазин в Монс и съдържа голяма сбирка от вестници, индексни карти, плакати, билети, каталози и стратегии. Събирането на сбирката е почнало при започване на XX век от белгийския юрист и пацифист Пол Отле, който имал за цел да събере дружно цялото международно познание на едно място.

Освен че напълнил няколко здания с всичко, което могъл да откри, Отле основал общоприетата индексна карта за налагане на ред, тъй че хората да имат достъп до документи от разстояние. Но планът срещнал финансови проблеми и сбирката в последна сметка била изхвърлена на паркинг в Брюксел.

7. Музеят на скъсаните връзки в Загреб

Разположен в историческия Горен град на Загреб, Музеят на скъсаните връзки съдържа монументи и истории от минали връзки от целия свят. Когато двама хърватски художници се разделили, те били въодушевени да стартират сбирка от сувенири от връзката им. Помолили другари да дарят предмети от личните им провалени връзки и поставили началото на Музея на скъсаните връзки.

В него можете да видите освен типични предмети за връзки като плюшени играчки, облекла и любовни писма, само че и необикновени предмети като бутилка, цялостна със сълзи и брадви.

8. Хум в Хърватия

Хумът на Истрийския полуостров в Хърватия постоянно се назовава най-малкият град в света, макар че сигурно не наподобява на подобен. Този „ град ” е основан през XI век и от този момент остава съвсем недокоснат. Затова и към момента носи купата на град.

В Хум има единствено две улици и единствено 30 поданици съгласно преброяването от 2011 година Макар и с дребни размери, Хум е прочут със своите неповторими имена, които могат да се намерят единствено там.

Всъщност всяка година в края на октомври всички производители на ракия в Истрия се събират на панаир в Хум, където посетителите могат да опитат другите типове. Друга атракция наоколо до Хум е алеята на глаголицата, която свързва град Рок с Хум.

9. Зеленото езеро в Австрия

Известно още като Grüner See (на немски), Зеленото езеро е едно от най-красивите езера в Европа, поради кристално изумрудено-зелената си вода. Това езеро в действителност е направено от топенето на снега от близката планина. Всяко лято, заради високите температури, езерото пресъхва и още веднъж напролет коритото се цялостни с вода. Понякога даже стига до 12 метра дълбочина.

Езерото е гореща точка за гмуркачи, които изследват подводния парк. Могат да се видят даже пейки и пътеки. За страдание обаче гмуркането или какъвто и да е различен тип водни действия са неразрешени неотдавна, заради евентуалното замърсяване на околната среда.

10. Азорските острови, Португалия

Азорските острови са един от самостоятелните райони на Португалия. Този архипелаг се състои от девет вулканични острова в Северния Атлантически океан, който се намира на към 1643 км западно от Лисабон и на 1507 км северозападно от Мароко.

Всички острови тук произлизат от вулкани, в това число Санта Мария, без никаква интензивност, записана от заселването на островите. Връх Пико на едноименния остров е най-високият връх в Португалия.

Това е земя, цялостна с естествена хубост в синята простор на Атлантическия океан – едно от неповторимите места за посещаване в Европа. На остров Санта Мария на изток има привлекателни плажове с топъл бял пясък, а лозята по скатовете в действителност наподобяват на великански стълбища.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР