Всеки град има нужда от духовните си водачи. В знак

...
Всеки град има нужда от духовните си водачи. В знак
Коментари Харесай

Тазгодишните носители на наградите „Добрич“ в областта на културата и науката са поетът Сашо Серафимов и колективът на Художествена галерия – Добрич

Всеки град има потребност от духовните си водачи. В знак на благодарност към техния труд преди няколко години Община град Добрич учреди годишни награди за ярки достижения и принос в развиването на театралните изкуства, образните изкуства, културното завещание, книгите, четенето и библиотеките, медиите и науката, които връчва всяка година на специфична гала на 1 ноември – Ден на националните будители. Тази година носители на премиите „ Добрич “ са поетът Сашо Серафимов и Художествената изложба.

В културния ландшафт на града ни Художествена изложба – Добрич става все по разпознаваемо място. И през днешния ден тя извършва своята задача – да съхранява високи мостри на изобразителното изкуство, да образува настройки за идващите след нас генерации, да работи за духовното израстване на общността. Екипът на галерията в Добрич работи сполучливо за това, тя е одобрено пространство за изкуство в града,коетопроменя ежедневния ни темп и основава предпоставки за динамичен продан на артистични концепции, отзиви и послания.

Сашо Серафимов е стихотворец, който написа повече от петдесет години, вярвайки, че поезията може да промени индивида. Само преди два месеца водещото Издателство „ Жанет 45 “ отпечата под редакцията на Стефан Цанев следващата му книга „ Случаят живот, или сънят на света “.

„ Ако вярвате, че поезията може да развълнува индивида, да го промени, да го направи по-добър и по-съпричастен към болките на другите, че може да просветли душите ни – разгърнете тази книга и прочетете стиховете на един стихотворец от края на света, от далечната Малка Скития, където в миналото римските императори са изпращали на изгнание непослушните поети. Днес тази загадъчна и безмълвна земя, наречена Добруджа, проговаря посредством един от своите светли поети – Сашо Серафимов. “ Стефан Цанев

Наградите ще бъдат връчени на 1 ноември от 11.00 ч в Огледална за „ Нели Божкова “.

Входът е свободен!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР