Всеки един от вас е посланик на България там, където

...
Всеки един от вас е посланик на България там, където
Коментари Харесай

Карадайъ с ангажименти към българите в чужбина. Ето какви

Всеки един от вас е дипломат на България там, където се намира. Това сподели на българите от 17 точки по света водачът на Движение за права и свободи и претендент за президент Мустафа Карадайъ в неповторим онлайн диалог. Той се организира от белия рейс, с който Движението обичайно прави предизборната си обиколка из България.

Това е нашият самобитен офис, място, където се прави цялата организационна активност по време на акцията, работната ни площадка, изясни президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк. И в края на първата по рода си среща сподели на българите зад граница " Овалния кабинет " на Движение за права и свободи.

Малко повече от час кандидат-президентът Мустафа Карадайъ и претендентът за вицепрезидент Искра Михайлова отговаряха на въпросите на наши сънародници от цяла Европа и Турция. Българите имаха куп питания. Те желаеха да знаят каква е политиката на кандидат-президентската двойка към българите в чужбина, каква е ролята на културните институти на България зад граница, по какъв начин може да се усъвършенства работата на дипломатическите и консулските служби, какво ще направи страната за признание на трудовия стаж и осигуровките.

България не може да бъде майка за жителите, които живеят в България и мащеха за тези в чужбина. Българите в чужбина са капитал при контакта с страните, в които се намират, сподели Карадайъ. И съобщи, че всеки един от българите в чужбина е дипломат на Родината си в страната, в която живее.  

Като предстоящ вицепрезидент Искра Михайлова се ангажира със основаването на специфична цифрова платформа към президентската институция, на която всеки българин в чужбина да може да задава въпроси и да е сигурен, че ще получи експертен отговор, в това число в случай че се постанова и след консултация с държавните институции на страната, в която живее.

Очаквайте детайлности!

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР