Всеки един от управляващите да си избере структура на МВР

...
Всеки един от управляващите да си избере структура на МВР
Коментари Харесай

Полицаите поканиха политиците да дават нощни дежурства

Всеки един от ръководещите да си избере конструкция на Министерство на вътрешните работи и да прекара 3 следващи нощи на дежурство. Това предложение насочи ръководителят на полицейския профсъюз Валентин Попов по време на митинга на служители на реда, пожарникари и надзиратели в пандизите пред Министерски съвет през днешния ден. Да си вземат обичаната брошура и да дойдат за една нощ при нас, посочи Попов.
Той акцентира, че протестиращите ще упорстват за нарастване на минималното заплащане за нощен труд за всички държавни чиновници, които го поставят, а освен на служителите на реда. Валентин Попов напомни още, че в някои браншове на частния бранш въпросът е решен с групови трудови контракти, а в тази връзка попита: „ Пак ли страната ще е най-лошият шеф? “.
Няма да изяснявам всичко това на министъра на вътрешните работи, тъй като той е минал през цялата подчиненост на системата и е положил задоволително нощен труд, с цел да знае защо дума. Нямам желание да го изяснявам и на министър-председателя, тъй като при започване на кариерата си и той е имал удоволствието да се потруди през нощта, добави Попов, представен от БГНЕС.
Хиляди униформени се събраха на митинга точно на професионалния си празник.

Синдикатът на чиновниците в пандизите упорства политическата класа да регистрира възходящата роля на човешките капитал за стопански напредък. Те желаят повишение стандарта на живот, повишение на успеваемостта на положения труд и качеството му, въвеждане на нови техники и възстановяване изискванията на труд.
От Синдиката на чиновниците в пандизите не са съгласни и с информацията за уволнението на шефа на ГДИН Васил Миладинов.
На собствен ред президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов уточни, че синдикалната организация желае заслужено възнаграждение и ограничение на полагането на нощния труд. По думите му в България 400 000 души поставят нощен труд. За КТ " Подкрепа " обаче нищо не унищожава биологически и обществения живот на индивида като полагането на нощния труд.
От 2007 година насам той се компенсира със ставка от 25 стотинки на час, която служителите на реда дефинират като „ унизително ниска “.


Протестиращите демонстрираха копие на писмо от 1942 година, с което началникът на пощата в дребния български град Златоград желае нарастване на дажбата самун на трима негови чиновници, които работят и през нощта. Българи, приказваме за Втората Световна война. Говорим не за България в Европейски Съюз, а за България в купонна система по време на войната. И в този момент ли за една нощна промяна ще получаваме една спомагателна дажба самун, попита Валентин Попов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР