Всеки един от нас разполага с 24 часа на ден

...
Всеки един от нас разполага с 24 часа на ден
Коментари Харесай

Съветите за тайм мениджмънт на Илон Мъск, Джеф Безос и Бил Гейтс

Всеки един от нас разполага с 24 часа дневно и това важи даже за хора като основният изпълнителен шеф на Tesla и SpaceX Илон Мъск и за шефът на Amazon и Blue Origin Джеф Безос. Как обаче съумяват милиардерите като Мъск и Безос да намират време за всичките действия, които извършват всеки ден? Ето няколко съвета от Мъск, Безос и Бил Гейтс за увеличението на продуктивността:

Илон Мъск анулира ненужните срещи

Шефът на Tesla стартира деня си по график, като преди всичко е най-важната задача за деня, като след нея се подреждат останалите цели на Мъск.

„ Не си губете времето с неща, които в действителност не вършат обстановката по-добра “, споделя Мъск по време на тирада пред Университета на Южна Калифорния през 2014 година Един от методите, по който той прави това,  е като отстрани ненужните срещи.

„ Излишните срещи са сериозен проблем за огромните компании, като той единствено се утежнява. Отървете се от честите срещи, с изключение на в случаите, когато имате работа с изключително значим въпрос “, прибавя той.

Ако въпреки всичко организирате тези срещи, Мъск споделя, че „ би трябвало да се уверите, че те носят някаква стойност за цялата аудитория “. Той даже предлага на чиновниците си да напущат сходни срещи, в случай че считат, че не са потребни за тях. „ Не е жестоко да си тръгнете, жестоко е да карате някого да стои и да си губи времето “, изяснява той.

Джеф Безос взема бързи решения

Важно е да се вземат „ високоскоростни “ и „ висококачествени “ решения, споделя основния изпълнителен шеф на Amazon Джеф Безос. „ Скоростта има значение в бизнеса “, прибавя той в писмо до акционерите на компанията през 2016 година

„ Повечето решения евентуално би трябвало да бъдат вземани, когато човек разполага с към 70% от информацията, от която има потребност. Ако изчакате, до момента в който не се сдобиете с 90% от нужната информация, то евентуално ще вземете решение, което е закъсняло “, разяснява той.

Според него вземането дали едно решение е било вярното в множеството случаи е толкоз значимо като това, дали то е взето в точния момент. „ Повечето решения са обратими, те са един тип двупосочни порти. Как губите от вземането на неверно решение в тези случаи? “, споделя той.

Безос обаче акцентира, че човек би трябвало да бъде също толкоз бърз в коригирането на неверните решения. „ Ако се справяте добре с корекциите, вземането на неверни решения коства доста по-малко, в сравнение с си мислите. Забавянето обаче постоянно коства скъпо. “, споделя още шефът Amazon.

Бил Гейтс усъвършенства концентрацията си посредством медитация

Множество сполучливи хора включват медитацията в ежедневния си график. Това е и един от обичаните привички за повишение на продуктивността на съоснователят на Microsoft Бил Гейтс.

„ Медитацията е превъзходен инструмент за възстановяване на фокуса. Тя е просто упражнение за мозъка, което извършва сходна роля като тази, която физическите извършения играят за нашите мускули “, разяснява Гейтс през 2018 година

Съоснователят на Microsoft, който медитира „ два или три пъти на седмица, отделяйки към 10 минути на сесия “, споделя, че това му разрешава да „ обръща повече внимание на личните си мисли и да има способността да се дистанцира от тях “, което усъвършенства неговата централизация.

.................

Тейлър Лок за
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР