Всеки е свободен да прави политически проекти, но ще изчакаме

...
Всеки е свободен да прави политически проекти, но ще изчакаме
Коментари Харесай

Нинова: Всеки е свободен да прави политически проекти

Всеки е свободен да прави политически планове, само че ще изчакаме още малко да забележим дали ще стане факт. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в отговор на въпрос по отношение на възможните бъдещи политически планове с присъединяване на служебните министри Асен Василев и Кирил Петков.

Партиите на митинга се занимават с това кой къде ходил, какво правил какво пазарувал, служебни министри вместо да дават отговор съответно на тези проблеми, се занимават с партийно строителство, разяснява още Нинова по време на визитата си в Сопот през днешния ден.

Недоумявам от тази политическа полуда, която обхвана страната. Най-важният въпрос за нас е общественият, в случай, че доста хора са на улиците - ето земеделци стачкуват заслужено за компенсации, хора, които са построили пътища, изработили са си заплатите и не са ги получили, и стачкуват заслужено за тях, ресторантьори, хотелиери стачкуват, желаят ограничения и компенсации при затваряне... Доста напрежение обществено в цялата страна - цените порастват нагоре, приходите стоят, т.е. инфлацията към този момент ги изяде, за нас това е действителният проблем в страната, изясни Нинова.

Според нея, решенията са лесни, стига да има разсъдък и отговорност:
Първо - с всички налични запаси и с обновения бюджет във вторник, в което към този момент сме сигурни, да се изплатят заплатите на служащите, компенсациите на земеделците и да се преизчислят пенсиитеВторо - с тези запаси да се обезпечат медикаменти за лечебните заведения и нова методика за оценка на труда на медиците в коронавирус ситуацияТрето - нова методика за ценообразуване на енергоносителите, тъй че да доведат до рухване на цената на тока и на газ, парноСледващо - мярката 60 на 40 да се трансформира в 80 на 20 или 80 на 0 според от това какви и до каква степен бизнеси се затварятДраконовски ограничения за битка със спекулата - нека да не се появи такава, само че в случай че ще има, да има подготовкаПо една заплата на самоосигуряващите се - това са над 215 000 души и на родители, които ще останат да си гледат децата, в случай че се затворят учебните заведения
Това са 6-7 съответни неща, които са работещи, безусловно вероятни и изпълними, това не е просто популизъм, стига да има разсъдък, малко успокоение, постоянни и мъдри решения, добави Корнелия Нинова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР