Всеки дом има пакетче със сода за хляб в кухнята.

...
Всеки дом има пакетче със сода за хляб в кухнята.
Коментари Харесай

Свежо и чисто: 5 неподозирани свойства на содата

Всеки дом има пакетче със сода за самун в кухнята. Освен това, постоянно се майтапят с нея - споделят, че този артикул в никакъв случай не свършва. И всичко това, тъй като малко хора знаят на какво е кадърен натриевият бикарбонат. Ето по какъв начин можете да употребявате елементарната сода в семейството.

Трик номер 1 - студено заваряване

Можете да извършите същинско студено заваряване от сода и да залепите всевъзможни предмети. За да извършите това, би трябвало да вземете тубичка с най-обикновено суперлепило и да намажете компактно цепнатина или развалена част с нея. И по-късно просто поръсете сода за самун върху мястото, което ще залепите. Ако тази операция се извърши от двете страни на повредата, резултатът е устойчив полимер. Той ще залепи даже метал за броени секунди.
Какво се случва с тялото ни, когато прибавим СОДА за самун в КАФЕТО
Сигурно сте чували, че кафето е с висока киселинност. Това обаче напълно не значи, че би трябвало да се откажете от навика си да пиете коф...

Трик номер 2 - почистващ препарат

Содата ще помогне освен за ремонт на разнообразни елементи, само че и за разчистване на инструмента от въглеродни отлагания. Например, накрайник за поялник. Налейте вода в чаша и прибавете сода за самун към нея. Важно е разтворът да е гъст. Сега накиснете остарялата си четка за зъби в нея и почистете усърдно инструмента. Няколко минути и ще заблести като нов. Между другото, по същия метод можете да освежите бижутата и приборите за хранене.

Трик номер 3 - средство за премахване на петна

Изцапали ли сте обичаната ви тениска или риза? Няма проблем! Един елементарен трик ще ви помогне да премахнете петната от облеклата. Разтворете малко лимонена киселина в супена лъжица вода и я нанесете върху петното. След това просто го поръсете със сода за самун. След пране няма да остане диря от петното.
Излекувай гъбичките със сода за самун
Ние ви споделяме по какъв начин да се борите с гъбичките по ноктите на краката с просто, само че дейно естествено средство: сода за самун. Разпростране...

Трикк номер 4 - химическо почистване вкъщи

Малко хора знаят, само че даже килимът може да се почисти със сода. За да извършите това, задоволително е да поръсите доста сода върху нечистата повърхнина, да изчакате към час и да съберете праха с прахосмукачка. Основното е, устройството да има преносим резервоар или аквафилтър. Така че можете да спестите доста от химическо почистване!

Трик номер 5 - да се отървете от неприятна миризма

Содата отстранява освен замърсяванията, само че и неприятните миризми. Ако вземете дребен буркан и го напълните една четвърт с натриев бикарбонат и по-късно капнете 10 капки от обичаното си етерично масло в него, ще получите страховит усет. Освен това, за разлика от купешкия, той е безусловно безвреден!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР