Всеки ден над 350 самотно живеещи възрастни хора от община

...
Всеки ден над 350 самотно живеещи възрастни хора от община
Коментари Харесай

Над 1000 получават топла храна в Стара Загора

Всеки ден над 350 самотно живеещи възрастни хора от община Стара Загора получават топла храна от домашния обществен патронаж, заяви шефът Гергана Тодорова. Службата работи на цялостен потенциал и оказва помощ на възрастни хора освен в града, само че и в селата от общината. „ За възрастните хора е извънредно значимо да получават топла и вкусна храна. Това, че тя се доставя до дома им е огромно облекчение за нашите консуматори, тъй като множеството от тях са лежащо заболели и  в неспособност да се движат. Храната се подготвя по авансово направено меню “, изяснява Тодорова.

Всеки работен ден към 160 души употребяват услугите и на Диетичния стол в Стара Загора. Половината от тях получават храната си на място, а на останалите се доставя до дома, осведоми шефът Наташа Митева. На телефон 0885 363 077 всеки нуждаещ се може да направи поръчки за топла храна, като доставката ще бъде осъществена на идващия работен ден.

Много възрастни хора се възползват и от услугата за доставка на пакетирани храни и лекарства. На телефон 0885 382 233 всеки работен ден от 9.00 до 17.00 часа могат да се обаждат самотноживеещи възрастни хора, заболели или трудноподвижни, с цел да подадат поръчка. Те би трябвало да дават на чиновниците лист с хранителни артикули или рецепта за медикаментите, както и средства за закупуването им. При доставката чиновниците удостоверяват цената на закупеното с касова записка. Не се одобряват поръчки за извършване на покупки по промоции на огромните търговски вериги, купува се от близки магазини. Доставката на топла храна и храни и медикаменти от първа нужда се прави от три екипа от по двама чиновници..

Над 600 са децата, които всекидневно обслужва Детска кухня. Услугата могат да употребяват деца на възраст от 10 месеца до 3 години.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР