Всеки ден консумираме различни видове подправки. Те могат да бъдат

...
Всеки ден консумираме различни видове подправки. Те могат да бъдат
Коментари Харесай

Тези 5 подправки ви помагат да топите килограми

Всеки ден консумираме разнообразни типове подправки. Те могат да бъдат потребни, само че и да ни вредят в някаква степен. Така да вземем за пример прекалено много сол е една от аргументите да задържаме непотребни течности, в това число и да трупаме водно тегло. Ако знаем по какъв начин да употребяваме подправките и на кои да наблегнем, можем да се радваме на положително здраве. Сайтът изрежда 5 подправки, които оказват помощ за елиминирането на непотребните мазнини, изключително в региона на корема.

Джинджифил

Джинджифилът е една от най-полезните подправки за нашето здраве. Той ни оказва помощ по-бързо да се възстановим по време на настинки и грип, усъвършенства имунитета, а и се счита, че постоянната му консумация спомага и за възстановяване на метаболизма. Ако задържате непотребни течности, коремът ви е издут, страдате от запек, не пропускайте да го добавите към менюто си, изключително в случай че желаете да стопите по-бързо коремните си мазнини.

Черен пипер

Полезен за здравето на сърцето, черният пипер съдържа пиперин, който му придава пикантния усет, само че който подкрепя изгарянето на непотребните мазнини. Консумацията на черен пипер усъвършенства и храносмилането, а положителното асимилиране на храната и елиминирането на отпадните артикули е от водещо значение за процеса на намаляване. Според някои западни изследвания, пиперинът има дарба да пречи на образуването на нови мастни кафези – реакция, известна като адипогенеза, водеща до понижаване на размера на талията и освен.

Канела

Канелата съдържа мощни антиоксиданти, наречени полифеноли, които потвърдено усъвършенстват чувствителността на организма към хормона инсулин. Ароматната фалшификация спомага за контрола на кръвната захар, като по този метод понижава риска от повишение цената на инсулина. Редовната ѝ консумация усъвършенства и настроението, перисталтиката, потребна е за здравето на сърцето и други. Канела може да добавяте към вашите смутита, топло мляко, кафе, чай, екзотични ястия и диетични десерти.

Лют червен пипер

Капсаицинът е това съединяване, което придава лютия усет на лютите чушки. За него се счита, че ускорява развой, наименуван термогенеза – способността на организма да изразходва употребяваната храна като сила. Учени считат, че лютият червен пипер е една от най-ефективните подправки за размразяване на корема. Освен че понижава приема на калории, значимо е да се комбинира с потребни храни, спомагащи за намаляване. Не очаквайте да добавите пипера върху лоен бургер и да сваляте килограми.

Дижонска горчица

Вкусна и пикантна, с нея може да овкусите месо, салата, яйца. В дребни количества горчицата не пречи на отслабването, стига да е част от вашия здравословен режим на хранене. Някои проучвания демонстрират, че спомага за възстановяване на метаболизма. Бъдете деликатни по какъв начин и с какви храни я комбинирате, като избягвайте кетчупите, сходните на него сосове и майонезата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР