Всеки ден е ден на признателност към учителското дело. Да

...
Всеки ден е ден на признателност към учителското дело. Да
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Всеки ден е ден на признателност към учителското дело


Всеки ден е ден на благодарност към учителското дело. Да си преподавател не е специалност с работно време. Учителят - страж на духа, е задача свещена като задачата на славянските първоучители Кирил и Методий и техните възпитаници, която откри избавление в България и от нашите земи популяризира книжовност, просвета и нематериалност към другите славянски нации. С тези думи стартира поздравът на вицепрезидента Илияна Йотова във връзка Международния ден на българския преподавател. Ето какво написа тя в обществените мрежи:

" Уважаеми български учители,

Благодаря Ви за всеотдайния труд, любовта и грижата към нашите деца. Щедро раздавате познанието за света, без да търсите компенсация. Вие изграждате личностите на утрешния ден, от които ще зависи ориста на България.

Отношението към Вас не се мери единствено в числа. Длъжни сме като страна и общество да върнем уважението към учителя и достойното му място, както повеляват българските обичаи. Стефан Продев споделяше: Българският преподавател е нашата вяра. Не различен, а той ще ни остави във времето.

В днешната рецесия Вие сте измежду хората на първа линия. В месеците на изолираност успяхте да се справите макар компликациите. Решенията през днешния ден не са лесни, само че са нужни ясни рамки за отговорностите на всички, с цел да се обезпечи безвредна среда и достъп до естествен образователен развой за учителите и учениците. Мислите ни са ориентирани и към българските учители зад граница, които безкрай описват приказката за България и заразяват с обич към Родината.

Бъдете здрави, уважаеми български учители! Честит Международен ден на учителя! "
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР