Всеки човек се надява да живее дълго, здравословно и да

...
Всеки човек се надява да живее дълго, здравословно и да
Коментари Харесай

4 тайни за дълголетие от японците

Всеки човек се надява да живее дълго, здравословно и да види идващото потомство да пораства. В тази връзка поражда въпросът кой е най-възрастният човек в света?

Според известия в задгранични медии най-старият жив човек е японката Кейн Танака (на 118 години). През 2019 година тя влезе в Книгата на върховете на Гинес, като получи купата „ най-старият гражданин на планетата “. Според отчета на Световната здравна организация за здравна статистика за 2018 година Япония се подрежда преди всичко в света по дълготрайност на живота с 84,2 години . В същото време междинната дълготрайност на живота за дамите е 87,1 години, а за мъжете - 81,1 години, оповестява РИА Новости.

За съпоставяне, междинната дълготрайност на живота на китайците е 76,4 години. Китай, сходно на, принадлежи към азиатските страни, само че няма толкоз висока дълготрайност на живота. Защо се случва това? Един от забавните моменти е, че на фона, когато целият свят е за придвижване, японците не обичат да спортуват , само че въпреки всичко са на върха в класацията на най-дълго живеещите хора.

Какво дефинира дълголетието на японците? Според проучванията аргументите включват генетични фактори, условия на живот, обществено развиване, опазване на здравето и други фактори. И, несъмнено, храненето е от основно значение . След това ще разгледаме главните правила на японското хранене.

1. Разнообразие
Феновете на японските драми евентуално са забелязали, че на японската маса постоянно има доста типове ястия, до момента в който порциите са релативно дребни. Всяко хранене включва риба, месо, зеленчуци, плодове, ориз и други съществени храни . Такава диета ви разрешава да извършите диетата си по-балансирана.

В Китай, въпреки това, се счита, че колкото повече храна, толкоз по-добре. Хората на възраст над 50 години се хранят три пъти дневно, характеризиращи се с дребен брой съставки - рядко достигащи 10, и монотонността на главните храни. В допълнение, китайците постоянно ядат мариновани закуски, които могат да повлияят негативно на продължителността на живота.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР