Всеки човек независимо от възрастта и социалния си статус има

...
Всеки човек независимо от възрастта и социалния си статус има
Коментари Харесай

Хитлер обожавал да похапва сладкиши посреднощ

Всеки човек без значение от възрастта и обществения си статус има своя обичана храна. В това число влиза и спореният немски деспот Адолф Хитлер, които обичал да си похапва един специфичен сладкиш, оповестява Залцбург нахтрихтен.

За него споделя Елизабет Калхамер, която е някогашна прислужница на страховития водач. Тя стартира работа в баварската резиденция на Хитлер дружно с още 22 девойки под управлението на любовницата на фюрера Ева Браун.

Хитлер карал хората да мислят, че се придържа към избран хранителен режим, само че в фактически бил безпомощен пред десертите. Нещо повече, той постоянно посещавал кухнята в дребните часове на нощта в търсене на някое сладко прелъщение.

Едни от обичаните му лакомства били курабийките и шоколадовите бисквитки. „ Сладкишът на Фюрера “ бил негова най-голяма уязвимост.

Слугите на някогашния немски райхсканцлер знаели, че всеки ден би трябвало да подготвят въпросния десерт, с цел да бъде на разположения за среднощното похапване на господаря им. Според госпожа Калхамер държанието на Хитлер било по-присъщо за малко момче, в сравнение с за зрял мъж - той непрекъснато се тъпчел със сладкиши, до момента в който останалите жители на дома спят.

На прислужниците не им било позволено да беседват, до момента в който господарят им е измежду тях. Те също по този начин не можели да споделят с никого, това което се случва в дома на властния деспот. Елизабет Калхамер не си спомня в миналото въобще да е общувала с работодателя си, защото единствено на най-старите служащи се разрешавало да се приближават до него.

Г-жа Калхамер почиствала тоалетните, грижела се за прането и приготвяла чая на водача, който той постоянно консумирал от нимфенбургски порцеланов сервиз. По нехайство веднъж прислужницата развалила чаша от въпросния сервиз. Последвало наказване и тя била лишена от почивните си дни, които трябвало да получи.

Елизабет споделя, че животът в Бергхоф към края на войната радикално се различавал от този на хората от народа. Глад и бедност измъчвали елементарните хора до момента в който, Хитлер и доближените му се радвали на лукс и обилие.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР