Всеки човек ли притежава т.нар. шесто чувство“? В какво се

...
Всеки човек ли притежава т.нар. шесто чувство“? В какво се
Коментари Харесай

Интуицията – загубена по пътя на еволюцията

Всеки човек ли има така наречен „ шесто възприятие “? В какво се състои това умеене и може ли да се развива?


ИНТУИЦИЯ – ЩО Е Търговско отделение?

Учени и езотерици считат, че интуицията е прикрито възприятие, което индивидът отчасти или изцяло е изгубил в процеса на еволюцията. То става ненужно, тъй като живеем в свят, който изцяло се управлява от разсъдъка. Постиженията на научно-техническия развой ни разрешават да живеем удобно и да не се опасяваме за живота си.

На далечните ни предшественици са били нужни изострен слух и зрение, с цел да усетят в точния момент заплахата. Умението да се следи природата и да се вършат съответните заключения, е един от основните критерии на естествения асортимент. Тези, които не умеят да четат тайните знаци на заобикалящия свят и да усещат заплахата отдалеко, умират.

С времето нуждата на средностатистическия човек от „ шесто възприятие “ изчезва. Колкото по-силен във всяко отношение става индивидът, толкоз повече механически средства за отбрана от враждебния свят се появяват у него и по-малко му се постанова да прибягва до интуицията си. Сега тази заложба в съвършенство владеят малцина….

Всъщност съгласно учените

ВСИЧКИ съдебна експертиза РАЖДАМЕ С ТОВА УМЕНИЕ

Но едни го развиват и му се доверяват, други го губят през живота си. Хората с добре развита вътрешен глас най-често се отличават с изтънчена душевна организация. Но не трябва да ги дефинираме като истерични или мнителни. Обратно, те чудесно владеят страстите си: умеенето да се вслушват във „ вътрешния глас “, централизация и непрекъснато самоусъвършенстване – по този начин може да се охарактеризират хората с развита вътрешен глас.

Напълно допустимо е да се научим

ДА СЛУШАМЕ ШЕСТОТО СИ ЧУВСТВО И ДА Гражданско отделение РАЗВИВАМЕ

Но логиката и разсъдъкът не оказват помощ. Обратно, колкото повече личността се пробва да подчини живота и дейностите си на логиката, толкоз по-малка е вероятността нейният „ интуиция “ да се прояви. Разумът потиска интуицията, а логиката е безпощадна и не оставя никакви шансове за откриване на вътрешния капацитет.

Ако човек отхвърля духовната и нематериална съставна част на света, той не може да развие интуицията си. Но на такива хора това не им е и нужно. Еволюцията още веднъж слага всичко по местата. Едни в живота си са водени извънредно от материалните си ползи, други се стараят да схванат висшите светове, да разкрият нови познания.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР