Всеки човек има собствени предпочитания към подправките, които използва за

...
Всеки човек има собствени предпочитания към подправките, които използва за
Коментари Харесай

Кои подправки подхождат на различните меса

Всеки човек има лични желания към подправките, които употребява за овкусяване на храната си. В идващите редове ще се спрем съответно на месото и по-точно на подправките за другите типове месо.

- Универсалните подправки, които подхождат на безусловно всевъзможни меса и с които в никакъв случай няма да сбъркате, са солта и черният пипер.

- Мащерката е доста подобаваща фалшификация за овкусяване на месо - както пилешко, по този начин и свинско месо. Можете даже да я употребявате за мариноването на пържоли.

- Мащерката си подхожда отлично и с риган, а риганът, както добре знаем е една от най-често употребяваните подправки в средиземноморската кухня. Не се колебайте да го употребявате както при подправянето на пилешко, по този начин и на свинско месо.

- За овкусяването на всички пернати е доста подобаващ розмаринът. Вероятно даже сте виждали по фотосите златисто изпечено пиле, патица или пък пуйка, поднесени и гарнирани с цяла клонка розмарин. Което би трябвало да ви подскаже, че е най-добре той да е свеж.

 Розмаринът е фалшификация за месо

- Любимото телешко варено не би имало присъщия и в същото време толкоз неудържим усет, в случай че към него не се прибавяше и целина. Като фалшификация тя обаче подхожда и на всевъзможни други ястия, приготвяни с телешко месо, в това число и за мариноването на телешки стекове.

- Можете умерено да употребявате соев сос за подправянето на всякакво месо от пернати, както и за свинско месо. Не забравяйте обаче че той е много солен самичък по себе си.

- Кимионът и чубрицата, са обичайни подправки, подобаващи за овкусяването на свинска, телешка и говежда кайма.

- При приготвянето на вкусна яхния, без значение дали е от свинско, пилешко или телешко, може да добавяте и дафинов лист при започване на готвенето, който по-късно да извадите от към този момент готовата манджа.

- Към по-тежките зимни ястия със свинското или телешкото месо може да добавите бахар. Той не е фалшификация, която би паснала за изработката на класическа пилешка чорба или каквито и да са други по-леки манджи. Просто си е зимна фалшификация.

 Овкусяване на месо с бахар и дафинов лист

- Корен пащърнак е подобаваща фалшификация за съвсем всички типове месо - и свинско, и пилешко, и телешко.

- Към гергьовското агне умерено можете да добавите няколко стръкчета свеж джоджен, той спада към подправките в саксия, които може да гледате в кухнята да вземем за пример.

- Червеният пипер, разбъркан с малко лой по желание (олио, разтопено масло, зехтин и т.н.) и горчица се употребява всеобщо за мариноването на пържоли от всякакво месо. По предпочитание може към тази примес да добавите и мед.

- Чубрицата евентуално е най-популярната фалшификация, която се употребява от нас, българите. Добавяме я както при подправянето на пилешки, свински и телешки ястия, по този начин и за приготвянето на агнешки и ярешки гозби. А за какво не и към патешко, пуешко или заешко месо?

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР