Всеки четвърти българин е виждал или е ставал жертва на

...
Всеки четвърти българин е виждал или е ставал жертва на
Коментари Харесай

1 млн. лв. се харчат годишно само в София за ремонт на щети, причинени от вандали

Всеки четвърти българин е виждал или е ставал жертва на вандализъм в региона, в който живее. Това сочат данните на Евростат. Същевременно близо 1 милион лв. се харчат годишно единствено в София за ремонт на вреди, породени от хулигани.

Детска площадка в столичния квартал „ Гео Милев” безусловно е унищожена от вандали. Друга покрай нея е ремонтирана 3 пъти за последната година.

„ Каква им е задачата, за какво го вършат? Мислят, че площадките са прекомерно доста ли? Пречи им шумът на децата ли? Не мога да схвана каква им е концепцията. Просто ги апелирам да спрат”, сподели Велина Чапкановска, гражданин на квартала.

Над половин милион лв. се харчат в София годишно за поправката на счупени пейки, люлки, беседки, чешми, табели. За последната седмица вандали са унищожили 4 градинки.

„ За детските площадки, когато се счупи едно оборудване, е нужно то да бъде поръчано, създадено, доставено, инсталирано, което може да отнеме от дни до седмици и месеци”, изясни арх. Димитър Данчев, " Зелена система ", Столична община.

Подлезите са измежду най-честите пострадали. За един от тях да вземем за пример са изхарчени 190 хиляди лв.. Само облицовката коства 80 хиляди, само че към този момент цялата е надраскана.

Практиката демонстрира, че сумите за поправки през лятото внезапно скачат, тъй като и вандалските актове се усилват неведнъж.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР