Всеизвестен факт е, че по време на интервю за работа

...
Всеизвестен факт е, че по време на интервю за работа
Коментари Харесай

Как да определим заплатата си при интервю за работа

Всеизвестен факт е, че по време на изявление за работа се договаря месечното заплащане. Същевременно обаче мениджърите в доста компании чакат кандидатстващия да оцени своя труд и да даде предложение за възнаграждение. Именно тук доста претенденти изпитват усложнение, съгласно разбор на CNBC, защото не познават политиките на организация и нейните запаси.

Добрата подготовка обаче може да избегне неловката обстановка както по време на изявление за работа, по този начин и по време на диалог за промяна на позицията в компанията.

Анализът сподели няколко положителни практики, посредством които по-лесно да се разбере какъв брой би трябвало да бъдете платени.
Местните разгласи за работа
Пазарната стойност на всеки кандидатстващ зависи от няколко персонални фактора – служба, години опит, равнище на обучение, специфични умения и документи. Както и от това по какъв начин те се вписват в подтекста на пазара на труда по географско местонахождение, размер на компанията и промишленост.

Консултантът по човешки запаси и кариерен треньор Мишел Ю поучава при търсене на работа да се прегледат първо всички локални разгласи (т.е. по географско местоположение).

Преглеждайки обявите в дадена промишленост, в съответния район, ще сте наясно по какъв начин варира заплащането, защото огромна част от компаниите го показват като информация. След това може да се прегледат фирмите от един сан за още по-добра визия “, прибавя той.

По този метод при явяване на изявление за работа към този момент ще сте наясно какъв брой може да поискате за своя труд, показва Ю.
Интернет приказва
В обществените мрежи към този момент става все по-популярно хората да споделят усещанията си от компанията в която работят, предоставяйки данни за възнаграждение, офис политики, обществени придобивки и стойност на бонусите.

Създаването на страници/форуми за разнообразни промишлености или даже компании улеснява намирането на информация за изискванията на труд в организацията.

Това, несъмнено, не се харесва на огромна част от работодателите, само че пък се приветства от тези, които се грижат за своите чиновници и това в действителност им служи като добра реклама и преднина пред останалите при привличането на по-висококвалифицирани фрагменти.

В интернет към този момент има всичко – просто би трябвало да намерите групата, от която имате потребност и да попитате за съвет “, споделя Мишел Ю.
HR-ът в ход
При промяна на позиция в компанията един от най-лесните и бързи подходи, посредством който да се разбере какъв брой е заплащането в различен отдел, е посредством мениджъра по наемането или от отдел човешки запаси.

„ Не се тормозете да говорите непосредствено с тях. Не искайте обаче съответна сума, а по-скоро диапазон, който да послужи за ориентир. При вътрешния асортимент на личен състав компанията само печели както време, по този начин и запаси, тъй че е в неин интерес да даде оптимално доста информация на кандидатстващия за промяна на позицията “, разяснява Ю.
Колегите на помощ
Вътрешнофирмените прехвърляния в действителност постоянно се предизвикват от самата компания. Според тях по този метод чиновниците получават нова подготовка, израстват в йерархията и не изпадат в положение, в което правят работата си механично. Освен това основен миг е, че не е належащо компанията да вкарва нови хора в политиките си и занапред да основава специалисти.

Попитайте свои близки сътрудници по отношение на позицията, за която възнамерявате да кандидатствате. Още по-полезно ще бъде, в случай че те към този момент работят в стремежи отдел. Не забравяйте, че не всеки във компанията би споделил сумата на месечното си заплащане, защото това е сензитивна информация “, разяснява Мишел Ю.

Често разликата в заплащането не е доста огромна при промяната на един отдел с различен в компанията, само че специалистите поучават по време на изявлението „ да се има квалифициран отговор “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР