Все повече украинци остават в България - броят им вече

...
Все повече украинци остават в България - броят им вече
Коментари Харесай

Как се помага на домашните любимци, избягали от войната със стопаните си

Все повече украинци остават в България - броят им към този момент е над 30 000 души. Това са хора, изгубили всичко, само че все пак, те не изоставят домашните любимци на произвола на ориста и ги водят със себе си.

Животните не се интересуват от раси, страни или политически възгледи. Това ги слага в беззащитна обстановка, тъй като те виждат и чуват гърмежи от оръжия съпроводени с бомбени удари, които остават единствено
съсипия след себе си без да знаят за какво.

Голяма част от бежанците потеглят и с домашния си любим, който е част от фамилията. Стигайки до безвредна територия, животните също имат потребност от помощ. Организации и приюти в страните, където е главния бежански поток, са се заели с тази грижа.

Сега се трансформираме в място, където идват от ден на ден животни от Лвов, от Киев. Те идват тук, с цел да си починат, да хапнат и пийнат, а и да се поуспокоят, защото са толкоз изнервени, гладни и уплашени. И щом се възстановят, ние ги изпращаме към Германия и към други приюти в Полша. После освобождаваме място за банкет на други животни, избавени в Украйна, изяснява Йоанна Пушалса-Трац, шеф на подслон за животни, Полша.

Дори по света да има война, съсипия и страдалчество, не би трябвало да се не помни и помощта към беззащщитните - домашните животни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР