Все повече този протест започва да придобива политически характер –

...
Все повече този протест започва да придобива политически характер –
Коментари Харесай

Премиерът Денков e поканил на среща аграрния сектор утре

„ Все повече този митинг стартира да придобива политически темперамент – със поръчките с партиите, и с това, че част от хората, които проведоха митингите са близки до избрани политически лица. Правителството няма да се поддаде на опити за шантаж “, сподели министър председателят Николай Денков във връзка недоволството на зърнопроизводителите, след като 

По думите на Денков решението отразява ползите на всички жители. 

„ Това решение е от изгода на всички жители, които би трябвало да заплащат за храна, зърнени култури, олио. Миналата година по време на война и по-миналата този бранш регистрира 20-25% облаги. Когато някой споделя, че секторът умира, мога да го уверя, че бранш с такива правила на облаги е единствено мотив за злоба. Това, че тази година има проблеми, е различен въпрос, те би трябвало да бъдат таргетирани. Убеден съм, че има компании, които не престават да печелят и други, които са в усложнения. Призовавам всички елементи в аграрния бранш да помислят какво се отнася до тях като проблем и да обсъждаме “, добави министър-председателят. 

Той сподели, че е поканил на среща аграрния бранш на следващия ден. 

Акад. Николай Денков разяснява и отпадането на  на Европейската комисия върху България. По думите му това е оценка за напредъка, който е реализиран през последните месеци. 

„ Бяха признати няколко значими законопроекта, чакани от доста години. Европейска комисия си дава сметка, че сме тръгнали по верния път, ускоряваме приемането на тези закони. Остава другият механизъм, който се ползва за всички европейски страни, още веднъж сме равни на другите нации. Съгласно този механизъм има избрани рекомендации, в случай че бъдат признати законите, ще отговорим на всички рекомендации. Очаквам тази година да сме приели всички позиции и да сме провели договаряния. Ако това е направено и не бъдем признати, ще имаме учредения да кажем, че Европа не ни третира правилно “, уточни министър председателят. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР