Все повече страни в Западна Европа приемат спешни мерки, които

...
Все повече страни в Западна Европа приемат спешни мерки, които
Коментари Харесай

Антарктида се топи 6 пъти по-бързо, отколкото през 1979 г.

Все повече страни в Западна Европа одобряват незабавни ограничения, които да понижат икономическите и обществени последствия от безредно овакантяване на Англия. Междувременно през днешния ден стана ясно, че английският парламент ще дебатира и гласоподава по този начин наречения проект „ Б “ на Тереза Мей на 29 януари.

Жан-Клод Юнкер и Тереза Мей си разменят известия, само че към момента не са говорили по телефона. Това заяви през днешния ден представител на Европейската комисия. Брюксел към момента чака Англия да показа какви са идващите ѝ стъпки. А до момента в който това стане, Европейкият съюз интензивно се приготвя за за Брезкит без договорка. От Еврокомисията оповестиха през днешния ден до в този момент са разгласили 88 документа с ограничения в разнообразни браншове, които да бъдат в помощ на държавите-членки. Брюксел предлага и експертна помощ на място.

Маргаритис Схинас - представител на Европейската комисия: Изпращаме в европейските столици зам.-генералния секретар на Европейската комисия, която дава отговор за подготовката за Брекзит без сюжет. Тя ще разиска с нашите държави-членки какво още би трябвало да се свърши.
Белгия, Франция и Холандия са измежду страните, които ще понесат най-сериозни стопански загуби от корав Брекзит. Белгия се притеснява от загубата на близо 40 000 работни места. Служебното държавно управление на премиера Мишел незабавно изготвя ексклузивен закон предвид на следствията за самолетния и железопътния превоз и за пристанищата. Предвиждат се и ограничения за сигурността на храните и правата на белгийците на острова.

Още есента държавното управление на Марк Рюте в Холандия пусна уебсайт, в който жителите да се осведомят по всички вероятни въпроси към Брекзит. Притесненията на холандците са най-много за риболова в Северно море, където без договорка ще на стъпи безпорядък.

Френското държавно управление също задейства през днешния ден незабавен проект за деяние.

Едуар Филип - министър-председател на Франция: За да се оправим с Брекзит без договорка, взехме решение да стартираме капиталов проект от 50 млн. евро за френските пристанища и летища, които явно ще са най-засегнатите браншове от измененията при подобен излаз.
Междувременно от ден на ден британци, чийто компании или организации имат седалища в Западна Европа подават молби за втора народност.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР