Все повече самолети са на земята заради мерките за ограничаване

...
Все повече самолети са на земята заради мерките за ограничаване
Коментари Харесай

Авиационната индустрия ще се нуждае от години, за да се възстанови от пандемията

Все повече самолети са на земята поради ограниченията за ограничение на пътуванията поради пандемията

Превозените пасажери със самолети в света през последната седмица са намалели с съвсем 80% спрямо предходната година, а половината самолети са заземени. Това демонстрират нови данни, съгласно които на авиационната промишленост ще й бъдат нужни години, с цел да се възвърне от следствията на пандемията, оповестява Reuters.

Превозвачи, измежду които United Airlines Holdings и Air New Zealand, предизвестяват, че ще изплуват от рецесията, само че ще бъдат по-малки, и се опасяват, че други няма да оцелеят.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Няколко години на напредък са изгубени

Според анализаторската компания ForwardKeys броят на превозените пасажери по интернационалните полети е паднал до 10 млн. през седмицата от 30 март до 5 април. За съпоставяне - той е бил 44.2 млн. за същия интервал от време през предходната година.

" Възможно е, когато преминем от другата страна на пандемията, нещата да не се върнат към изпълнените с живот пазарни условия, които имахме при започване на годината ", разяснява вицепрезидентът й Оливър Понти. " Възможно е също някои самолетни компании да разгласят банкрут и да са нужни ограничения, които да върнат още веднъж търсенето ", споделя още той в свое изказване.

По данни на компанията OAG, която дава цифрова информация за всички полети, са изгубени няколко години на напредък в промишлеността и може да отнеме време до 2022-2023 година, преди броят на пасажерите се върне към равнищата, които са били предстоящи за 2020 година

Друг снабдител на данни за полети, Cirium, споделя, че към половината от въздушната флота на света е заземена. " Много от самолетите са заземени краткотрайно, само че огромна част от тях в никакъв случай няма да възобновят обслужването си ", споделя анализаторът Хелайн Бекер от Cowen в писмо до клиенти. " Вярваме, че тази промишленост ще наподобява доста друго. "

Никакъв или нулев трафик

В Европа нискотарифната компания Ryanair разгласи в петък, че чака най-малък или никакъв трафик през април или май поради необятните забрани и рестрикции на държавните управления. Превозвачът реализира по-малко от 20 полета на ден, което е с 99% по-малко от нормалното. Ryanair чака и 300 млн. евро загуби през актуалната финансова година, която стартира от 1 април.

В Азия основаният в Хонконг транспортьор Cathay Pacific Airways също разгласи, че ще понижи в допълнение пътническия потенциал, откакто през седмицата транспорти едвам 582 души в съпоставяне със 100 хиляди души в естествен ден. Air New Zealand качи на борда си едвам 165 пасажери на общо 89 полета в четвъртък и поддържа решението да направи повече съкращения в графика си, до момента в който страната е под карантина поради вируса. Това стана ясно от обява на основния шеф по приходите на компанията Кам Уолъс в Twitter.

Вътрешното търсене в Съединени американски щати ще остане едва през май, споделя вицепрезидентът по мрежова тактика в American Airlines Васу Раджа пред Reuters, базирайки се на липса на резервации. Компанията ще понижи с сред 70% и 75% вътрешните полети през април и с 80% през май. За същите два месеца тя ще приключи и към 90% от интернационалните си полети.

Помощ от държавното управление

Производителите на самолети обмислят фрапантни съкращения в производството на широкофюзелажни машини на фона на спад в търсенето им, настояват източници от бранша. Доставките на самолети за дълги полети като Boeing 777 или 787, както и Airbus SE A350 или А330 също са наранени, тъй като самолетните компании желаят отсрочвания, а доста от тях отхвърлят и бъдещи заплащания.

" Правителствата би трябвало да обезпечат задоволителен паричен поток на самолетните компании, който да им помогне да преодолеят този интервал ", разяснява Конрад Клифорд, вицепрезидент за азиатско-тихоокеанския район в Международната асоциация за въздушен превоз. Такава може да бъде директна финансова помощ, облекчение на заемите и гаранциите, както и поддръжка за издаване на корпоративни облигации, добавя още той.

В петък министърът на държавните активи на Полша Яцек Сасин съобщи, че националният транспортьор LOT работи върху избавителен проект и най-вероятно ще се нуждае от държавна помощ поради анулацията на въздушния трафик в резултат на ковид.

Southwest Airlines има намерение да кандидатства за финансова помощ от американското държавно управление, с цел да овладее вълната от внезапния спад в пътуванията. Стимулиращият пакет за бранша е на стойност към 50 милиарда $ - на половина в заеми и гаранции за заеми, както и половин година дотации за заплати.

Транспортният министър на Съединени американски щати Илейн Чао е безапелационна, че държавното управление не би трябвало да анулира вътрешните полети по време на рецесията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР