Все повече пътни инциденти стават заради влошено здравословно състояние на

...
Все повече пътни инциденти стават заради влошено здравословно състояние на
Коментари Харесай

Арман Постаджиян: Ако вдигнете кръвно докато шофирате - отбийте от пътя

Все повече пътни произшествия стават поради влошено здравословно положение на водачите. Трудно може да се изведе статистика за тези произшествия, сподели проф. Арман Постаджиян, началник на Българската лига по хипертония разяснява.

" Шофьорът е този, който управлява нещата и от неговата реакция зависи сигурността на останалите хора на пътя. През лятото обаче имаме засилен трафик по пътищата, поради които и дребни неща биха имали неподходящ резултат. "

При случай на несъответстващ водач на пътя би трябвало да имаме поради, че повода не постоянно е алкохол или опиати. При сходни случаи останалите водачи могат да се опитат да привлекат вниманието му - посредством присветване на фаровете или равнене на автомобила.

Изключително значимо в такива обстановки е да се потърси спешна помощ.

" Ти би трябвало да участник в придвижването, когато имаш надзор върху дейностите си. Когато обаче усетиш, че не си задоволително добре или смяташ, че си хипертоник, има игра на кръвното налягане и не можеш да продължиш, би трябвало да отбиеш от пътя ", уточни проф. Постаджиян пред Българска национална телевизия.

При дълги пътувания в жегите е значимо да отделим известно време за отмора. Не би трябвало да се прекалява и с кофеиновите питиета:

" Според актуалните кардиологични концепции четири кафета са окей, само че не би следвало да слагаме акцента върху това. Спирането е доста по-добър метод да контролираш умората си, а в случай че има опция, да дадеш на различен човек да кара. Кофеиновите питиета подвигат кръвното, от време на време обаче посредством резултата на по-топлата напитка биха могли да доведат и до разхлаждане и намаляване на кръвното. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР