Все повече общини у нас въвеждат режим на уличното осветление

...
Все повече общини у нас въвеждат режим на уличното осветление
Коментари Харесай

И в Добрич и Хисаря въвеждат режим на уличното осветление

Все повече общини у нас вкарват режим на уличното осветяване заради  високите сметки за ток. Това са решили да създадат и общините Добрич и Хисаря.

В Добричка община уличните лампи ще се гасят от 23:30 до 4 часа. В 51 от 68-те села на общината часовниците към този момент са програмирани да изключват уличното и парково осветяване.

Кметът Соня Георгиева показа, че платените сметки за електрическа  сила за улично осветяване от 1 юли до 31 декември 2021 година са в размер на 234 417 лв.. За същия интервал на миналата година те са 111 007 лв.. Увеличението е със 111.17%.

Кметът на Община Хисаря инж. Пенка Ганева също издаде заповед, съгласно която от 1 февруари улиците ще са тъмни за времето от 23 до 4 часа.

В заповедта се показва и, че общинските институции и институции би трябвало да преминат на различно отопление.

" Не можем да си позволим да плащаме сметките за ток. Все още няма призната рамка за бюджета. Ползваме 1/12 от миналогодишния. Сметките за ток са фрапантни и непостижими. Ако продължим по този начин - това значи, че Общината би трябвало да заплати 1 млн. лв. за ток ", сподели кметът на курортния град инж. Пенка Ганева.

Още от ДОБРИЧ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР