Все повече млади жени искат да се присъединят към редиците

...
Все повече млади жени искат да се присъединят към редиците
Коментари Харесай

Все повече жени се включват в редиците на българската военна авиация

Все повече млади дами желаят да се причислят към редиците на българската военна авиация. Мечтаят да станат водачи на военни самолети - транспортни, изтребители или бомбардировачи. Екипът ни участва на една от първите им тренировки по скачане с парашут в авиобазата в Долна Митрополия.

Мечтата да летиш сплотява първокурсничките от Висшето военновъздушно учебно заведение " Георги Бенковски " в Долна Митрополия. На някои от девойките им следва първият полет в живота, само че визиите, които са си построили за него, са свързани с чувството за независимост, дързост и благополучие.



" Да, желая да хвърча, само че това, което желая да върша, е да оказвам помощ на хората. Затова желая да хвърча на " Спартан " някой ден. Да си военнослужещ за мен е на първо място дисциплинираност и аз съм извънредно щастлива, че съм тук, тъй като макар, че съм от турски генезис, за мен България е моята татковина и желая да ѝ послужвам ", споделя Айсун Таир.

За Пейти Димитрова армията и авиацията са освен обич, а и традиция, тъй като нейните родители и огромна част от фамилията ѝ са потомствени военни. Но съгласно нея с цел да служиш в армията са нужни и доста други качества.

" Според мен би трябвало да можеш да обичаш своята татковина, с цел да си тук. Няма по какъв начин да си тук, в случай че не искаш да служиш и да си подготвен да дадеш своя живот. Аз съм човек, който обича доста адреналина като цяло и това още повече ме нахъсва ", споделя тя.



Срещата на Сияна Янкова с авиацията е от най-ранна детска възраст. Често пъти и се налагало да пътува със аероплан. Разказва, че от доста дребна е привикнала да следи небето и прелитащите самолети. Твърди, че за нея специалността водач е една от най-вдъхновяващите, само че и изискваща доста.

" Според мен човек би трябвало да демонстрира голям самоконтрол, да има вяра в себе си и да умее да работи в екип, да прави оценка хората против него ".

На младите курсантки занапред следва да преодолеят доста трудности и тествания, с цел да открият своя път в авиацията, а когато изпитват компликации, да се уповават на мисълта на Екзюпери: " Ако можеш да се влюбиш в полета и небето, ти знаеш къде би трябвало да дойдеш. Там ще откриеш хора, които са живи, завършения, които са същински и ще се научиш да виждаш смисъла зад всичко това "

Репортер: Теодор Стамболиев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР