Все повече мирише на ядрена война, която ще възпламенят двама

...
Все повече мирише на ядрена война, която ще възпламенят двама
Коментари Харесай

Двама луди лидери с бомби се обвиняват в лудост! Мирише на ядрена война

Все повече мирише на нуклеарна война, която ще възпламенят двама егоцентрични, суетни и в действителност полудели водачи. Острата, злобна, невъзпитана и невиждана по арогантността си реторика, която си разменят американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен-ун, доби нечувани размери. Сякаш никой към този момент от трезвомислещите международни водачи не е в положение да озапти развилнелия се и необуздан егоцентрик тръмп, какво пък остава за капризното хлапе и потомствен деспот в Пхенян - Ким, който от дребен обича да си играе на война с бомби и чието психическо положение си има здравна диагноза.

След като по-рано през днешния ден Ким назова Тръмп " американски изглупял и безумен старец ", в този момент на собствен ред американският президент назова диктатора от Пхенян " лудият Ким ". Едновременно с това и двамата водачи продължиха да си насочат закани, че ще си унищожат страните.

Ким Чен-ун насочи през днешния ден заканите си към Съединени американски щати и президента персонално, в изказване по държавната телевизия, което е правил извънредно рядко. Тръмп пък му отвърна незабавно в профила си в " Туитър ", че " лудият Ким ще да бъде " тестван както в никакъв случай до момента! ".

" Ким Чен-ун от Северна Корея, който явно е вманиачен, който няма нищо срещу неговият народ да гладува или да бъде избиван, ще бъде тестван както в никакъв случай до момента! ", написа Тръмп.

 1981618

Повод за ескалацията на гнева сред двамата стана подписаният нощес от Тръмп декрет за нови наказания на Съединени американски щати против Северна Корея. Преди това външният министър на Северна Корея оприличи Тръмп на " куче " в коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации, цитирайки поговорката, че " Кучетата си лаят, а керванът си върви ".

Първият посланик на Пхенян даже разгласи, че Северна Корея скоро е подготвена да изстреля най-мощната до момента атомна бомба в Тихия Океан.

Припомняме обаче, че ден по-рано Тръмп в първата си тирада пред Общото заседание на Организация на обединените нации заплаши, че Съединени американски щати би трябвало да унищожат изцяло Северна Корея, тъй като съставлява нуклеарна опасност за света.

Днес самият Ким съобщи, че речта на Тръмп пред Общото заседание на Организация на обединените нации е " удостоверила, че напредъкът по нуклеарната и ракетната стратегия е верният път и той ще бъде следван до дъно ".

Той дефинира мненията на Тръмп като " оповестяване на война " и се зарече, че страната му ще обмисли допустимо най-крайните ограничения в отговор.

" Умопобърканото държание на американския президент, намерено изразяващ на сцената на Организация на обединените нации неморалната воля за " цялостно заличаване " на суверенна страна... прави даже тези с естествена мисловна дарба да не могат да запазят самообладание и здравомислие ", предизвести Ким Чен-ун.

" Със сигурност и несъмнено ще подчиня умопобъркания американски изглупял дъртак с огън ", заплаши вождът Ким.

В речта си пред Общото заседание на Организация на обединените нации Тръмп пък назова Ким Чен-ун " ракетен човек, потеглил на самоубийствена задача ". И сподели, че в случай че Съединени американски щати бъдат принудени да пазят себе си или своите съдружници, те няма да имат различен избор, с изключение на да разрушат изцяло Северна Корея ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР