Все повече животни като тигри, лъвове и мечки се превръщат

...
Все повече животни като тигри, лъвове и мечки се превръщат
Коментари Харесай

Драстична промяна в заобикалящия ни свят! Животните преминават към нов начин на живот заради хората

Все повече животни като тигри, лъвове и мечки се трансформират в „ нощни птици “, с цел да заобикалят хората. Учените от дълго време знаят, че човешката активност внася ужас в природата. Освен че стават по-бдителни и отделят по-малко време за търсене на храна, доста бозайници „ пътуват “ до отдалечени зони или се движат по-малко, с цел да заобикалят контакт с хората.

Мащабен разбор откри, че даже действия като вървене на екскурзия и къмпингуване плашат животните и ги подтикват да бъдат по-активни през нощта.
„ Животните „ залагат на несъмнено “ във връзка с индивида. Хората могат и да мислят, че не оставят диря, когато просто се разхождат в горите, само че даже беглото им наличие има трайни последици за жителите им “, споделя ръководителката на изследователския екип Кейтлин Гейнър от Калифорнийския университет в Бъркли.

Гейнър и сътрудниците й са анализирали 76 изследвания, обхванали 62 типа животни на шест континента, измежду които лъвове в Танзания, видри в Бразилия, койоти в Калифорния, диви свине в Полша, тигри в Непал.

Изследователите са сравнили степента на нощна интензивност на животните при разнообразни типове човешка активност – лов, вървене на екскурзия, земеделие. Специалистите са открили, че човешкото наличие провокира покачване приблизително с 20 % на интензивността през нощта даже при животни, които не са „ нощни птици “.

Източник: chr.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР