Все повече жени постъпват на работа в МВР. Някои избират

...
Все повече жени постъпват на работа в МВР. Някои избират
Коментари Харесай

Все повече жени постъпват в редиците на МВР

Все повече дами постъпват на работа в Министерство на вътрешните работи. Някои избират силовите отдели за битка с безредиците, а други са оперативни служащи в икономическа полиция и отдел „ Убийства ”. 

Техният свят до неотдавна беше територия, непокътната единствено за мощния пол. „ Била съм на случаи с домашно принуждение, на самоубийства ”, споделя Нина Петкова от отдел „ Икономическа полиция ” в Столична дирекция на вътрешните работи.

Не им е елементарно, тъй като се желаят и мощ, и воля, и стоманени нерви. Не да понесеш непоносимото, а да живееш с него.



„ Трудно е, когато кажеш на околните и влезеш с изречението: Моите съболезнования. И в никакъв случай не свикваш с това нещо. Преди доста време попитах един мой някогашен шеф: Аз по кое време ще привикна когато влизам в стаята с тази имитация? А той сподели: Ако свикнеш, ти към този момент не си ми нужна ”, споделя друга служтелка на Министерство на вътрешните работи. 

Някои са знаели призванието си от деца.

 

„ Харесвам полицейската специалност и обичам конете безумно ”, сподели Теодора Шяинкова от бранш „ Масови мероприятия ” в Столична дирекция на вътрешните работи. 

Други са се озовали на подобаващото място в подобаващото време, както става по филмите.

„ Като факсимиле ще прозвучи, че това е детска фантазия. Това не е филм, филмът е много друг ”, безапелационна е Цветелина Кирилова от бранш „ Масови мероприятия ” в Столична дирекция на вътрешните работи.

„ Има много моменти и обстановки, в които една жена, задоволително готова, стимулирана и оправна, може да свърши по-добре избран вид задания ”, означи зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Антон Златанов. 

В системата споделят, че да си служител на реда е мъчно. Още по-трудно е обаче да си жена служител на реда.

Бтв

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР