Все повече инструменти с изкуствен интелект помагат на разработчиците в

...
Все повече инструменти с изкуствен интелект помагат на разработчиците в
Коментари Харесай

Google пусна безплатен AI инструмент за писане на софтуер


Все повече принадлежности с изкуствен интелект оказват помощ на разработчиците в писането на код
(снимка: CC0 Public Domain)

Нова система с изкуствен интелект оказва помощ на разработчиците да пишат софтуерен код. Gemini Code Assist беше показана от интернет колоса Гугъл на събитието Cloud Next.

Инструментът улеснява писането на код с функциията си за автоматизирано дотъкмяване. В началото на годината Гугъл предложи сходни благоприятни условия в Duet AI, който се появи през 2023 година за разработчици и оператори по сигурността като опция на Microsoft Copilot.

Тогава компанията даде обещание да трансферира услугата от модела Codey към по-модерния Gemini, което се случи в този момент. Новият AI инструмент ще бъде наличен във тип на добавки за известни среди за разработка като VS Code и JetBrains.

е директен съперник на GitHub Copilot Enterprise, а не на главната му версия, известна като GitHub Copilot. Ключово преимущество на новия артикул е, че моделът Gemini 1.5 Pro, с който работи, има контекстен прозорец от милион токена. Това разрешава на системата да генерира код с висока акуратност и да проучва огромни елементи от код.
още по темата
От април 2024 година потребителите на AI инструмента могат в допълнение да го персонализират въз основа на вътрешната кодова база на компанията, само че тази функционалност към момента е на стадий прелиминарен обзор.

Code Assist поддържа код от разнообразни складове, в това число GitLab, GitHub и Atlassian BitBucket, както и планове, хоствани на голям брой платформи – нещо, което конкурентните AI услуги не оферират.

Междувременно, Гугъл показа CodeGemma – модел с отворен код от фамилията на Gemma, персонализиран за генериране и редактиране на код. е разполагаем в облачната платформа Vertex AI.

Гугъл разгласи също инструмента Gemini Cloud Assist, който разрешава на разработчиците да генерират архитектурни конфигурации, съобразени с потребностите на фирмите, както и да диагностицират и разпознават аргументите за проблемите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР