Все повече хора знаят, че бялото брашно не е това

...
Все повече хора знаят, че бялото брашно не е това
Коментари Харесай

Защо да изключим пшеницата от менюто си?

Все повече хора знаят, че бялото брашно не е това което беше в предишното. Днешното бяло брашно е нездравословно и в него няма потребни хранителни субстанции, тъй като то се обработва с химикали за избелване

Още има илюзия, че пълнозърнестата пшеница е засищащ артикул. Това не е към този момент по този начин, всичко се е трансформирало с годините. Вижте какъв брой доста хора имат проблеми със килограмите, децата са със затлъстяване и цялото зло идва от това с какво се храним ние самите. Храната е коренът на злото и води след себе си редица болести.

Ако следвате следните препоръки, няма да имате проблеми със здравето.

Първата стъпка към здравословен живот е да се откажете от пшеницата. Днешните сортови семена се обработват с химикали, някой от тях са токсични. Учените си вършат опити, като кръстосват всякакви типове и това, което се получи, не става за ястие или в случай че става, не е потребно за здравето.

Освен че е третирана с химически мутагени, сортовите семена са подложени и на облъчване, с цел да се получи разновидност, а оттова и нов вид. Тези разновидности от време на време са по-опасни и от ГМО.

За да се резервира в добър тип и без инсекти, пшеницата от време на време се пръска с пестициди, фунгициди и други химически токсини. Открити са естрогенни своиства, които водят до рак на гърдата, ранен пубертет и хормонални проблеми.

Когато се ожъне пшеницата, се складира, в случай че има пълзящи гадини в нея, тя се пръска с отровен газ. Ако се суши на висока температура, в нея се унищожават всички потребни субстанции. Тогава се прибавят синтетични подобрители. Тези подобрители са мъчно усвоявани от организма и ето ти здравословен проблем.

 Хляб

Най-често отрицателните резултати от потреблението на такива пшенични артикули са свързани с храносмилателната система, дразнимост на червата и нетърпимост към глутена. Глутенът е протеин, само че има хора с нетърпимост към него.

Този протеин е от две части; първата е глутенинът - тъкмо той прави тестото да е еластично, а вторият е глиадинът - той имитира резултата на опиатите върху човешкия мозък, ускорява апетита, кара ни да ядем от ден на ден и повече.

Получава се пристрастяване към храната и по-точно към пшеницата и всички тестени произведения. Производителите употребяват тази привързаност и взаимозависимост. Включват пшеницата във от ден на ден обработени храни. Така хората ще купуват повече и ще преяждат.

Учените са разкрили, че в случай че премахнем пшеницата от менюто си, ще сме по здрави и бодри. С нея ни чака единствено проблеми като деменция, невропатия, високи равнища на захар и ред други проблеми.

Всеки рационален човек би трябвало да се замисли по какъв начин да се храни в бъдеще с оглед неговото здраве.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР