Все повече хора се стремят да водят здравословен начин на

...
Все повече хора се стремят да водят здравословен начин на
Коментари Харесай

Почти всеки греши при консумацията на тези храни

Все повече хора се стремят да водят здравословен метод на живот. Той е напълно действително постижимо разбиране въпреки да не е елементарно и да обгръща голям брой аспекти от всекидневието ни, част от кои от време на време е мъчно да откажем. Като цяло живеещият здравословно човек не пуши, пие умерено, поддържа здравословно тегло, храни се с потребни храни и спортува.

Най-често, хората, решени да трансформират навиците си и да се отдадат на здравословното, зьапочват с смяна на храната, която ядат. Има обаче някои хранителни артикули, които консумираме неверно.

Вижте кои са те и за какво е значимо да изправим грешката си.

Картофи

Картофите са апетитен и потребен зарзават, който участва в съвсем всяко едно здравословно хранително меню. Много е значимо обаче да знаете, че лилавите картофи са надалеч по-полезни от белите. Ако извършите тази подмяна, то изрично ще можете да извлечете от храната доста повече изгоди.

Чай с мляко

Това е една от най-често допусканите неточности. Може и да ви се коства изискано и аристократично, само че чаят с добавено мляко към него, напълно не е най-полезната напитка. Истината е, че млякото убива потребното деяние на билките. Спрете да го вършиме. Достатъчно е да добавите лъжичка мед към топлата напитка.

Чесън

Най-добрият метод да консумирате чесън е като го пресовате и добавите към гозбата, в която да престои известно време. По този метод най-пълноценно се освобождава ензимът алицин, който защищава от сърдечносъдови болести.

Круши

Крушите са доста апетитен плод, който ние българите обичаме да похапваме. Ако оставите плодовете да презреят малко повече, преди да ги консумирате, ще извършите добра услуга на тялото си. Когато крушите са по-зрели, това предизвика хлорофила в тях да ускори действието на антиоксидантите. Същото това важи и за ябълките.

Броколи

Единственият верен способ за подготвяне на броколи, е готвенето им на пара. Ако обаче не разполагате с подобен апарат и предпочитате да ги запържвате или варите, добавяйте по малко люта фалшификация към тях. Така ще активирате свойствата им.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР