Все повече българи предпочитат споделеното пътуване. Това показва проучване за

...
Все повече българи предпочитат споделеното пътуване. Това показва проучване за
Коментари Харесай

Използваме ли „споделеното пътуване”?

Все повече българи избират „ споделеното пътешестване ”. Това демонстрира изследване за настройките към интелигентното и споделено предвижване, което Министерството на околната среда и водите показа в навечерието на Европейската седмица на подвижността. Зам.-министърът на екологията Атанаска Николова уточни, че колите с един-единствен пасажер са камшик за града и ограничение на автомобилното придвижване, е единственият метод да се понижи замърсяването на атмосферния въздух.
 
Въпреки че съгласно страната „ споделеното пътешестване ” е част от сивата стопанска система , близо 7 0 на 100 от българите биха избрали точно този метод за предвижване.
 
Екологичното ведомство предизвиква споделената подвижност, защото по този метод се лимитира и броят на колите.
 
Борба против колите с е дин-единствен лидер и без пътник . Това е един камшик в града и е един от главните фактори, причиняващи тапи. Много са механизмите, които подтикват намаляването на броя на колите в градски условия и в действителност споделеното пътешестване е един от тези механизми “, сподели зам.-министър Атанаска Николова.
 
Тази година Европейската седмица на подвижността ще премине под мотото „ Заедно стигаме по-далеч ”. Към момента 25 общини у нас ще се включат с разнообразни начинания, като 22-и септември ще е ден без автомобилно придвижване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР