Все по-голям брой израелци смятат, че страната им трябва незабавно

...
Все по-голям брой израелци смятат, че страната им трябва незабавно
Коментари Харесай

38% от израелците искат преговори за заложниците паралелно с бойните действия

Все по-голям брой израелци считат, че страната им би трябвало неотложно да стартира договаряния с " Хамас " за освобождението на заложниците, държани в Газа, само че да продължи да води война, до момента в който договаря, сочи ново изследване, заяви Си Ен Ен.

Почти четирима от всеки 10 израелци (38%) показват това мнение в изследването на Семейния център за проучване на публичното мнение и политиката " Витерби " към Израелския либерален институт.

Това е повишаване по отношение на 32%, които са декларирали, че Израел би трябвало да договаря, до момента в който води война, когато последното изследване е извършено преди към две седмици.

Други 22%, към един на всеки пет, декларират, че Израел въобще не би трябвало да договаря, с цел да замени пандизчии на " Хамас " в израелски затвори против заложници.

Всеки десети счита, че Израел би трябвало да договаря едвам когато боевете приключат, а всеки пети (21 %) - че Израел би трябвало да стартира договаряния неотложно, даже в случай че това значи прекъсване на боевете.

Проучването измежду 606 мъже и дами е извършено онлайн и по телефона на 5 и 6 ноември 2023 година Около 502 изявленията бяха на иврит, а 104 - на арабски език. Грешката на цялостната извадка е четири пункта. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР