Все по-често стресът се превръща в начин на живот. Свикнали

...
Все по-често стресът се превръща в начин на живот. Свикнали
Коментари Харесай

Как да преборим стреса за 5 секунди

Все по-често стресът се трансформира в метод на живот. Свикнали сме да е наш правилен сателит, само че от време на време неговите проявления съумяват съществено да ни разклатят и се усещаме неспособни да продължим напред.
 Зрението, умората и йогата за очите, с която ще понижим и напрежението
Йогата за очи, от която всички се нуждаем

За да виждаме и да се усещаме по-добре

Когато усетим, че пулсът ни се форсира, а дишането става все по-трудно , би трябвало да действаме незабавно, с цел да си върнем спокойствието. Можем да го създадем с някоя от следните техники, които лишават секунди.

Дълбоко дишане

Това е най-лесният метод да възстановим салдото в тялото си, тъй като страстите и дишането са тясно свързани. Всяка страст е обвързвана с съответен метод на дишане. Когато поемаме надълбоко мирис и изшиваме постепенно няколко пъти, покачваме притока на О2 към мозъка, а равнищата на стресовия хормон кортизол понижават.

Промяна в мислите

Често стресът идва поради неверна настройка. Ако се тормозим за нещо, което не можем да променим, то това е изцяло безсмислено. Ако имаме опция да повлияем на хода на събитията, вместо да се питаме за какво нещо се случва, би трябвало да помислим какво можем да създадем самите ние по въпроса. Така ще се върнем още веднъж концепцията за надзор над обстановката.
 Снимка 482032

Мантра

Всеки би трябвало да си има най-малко една къса фраза, която съумява да върне спокойствието. Изричайки тази мантра, усещаме по какъв начин гоним напрежението. Например - " И това ще мине ", " Всичко е наред ", " Обичам себе си и си имам вяра ".

Думите са мощно оръжие против напрежението, по тази причина би трябвало да знаем кои са точните в нашия случай. Повтарянето на мантрата е тип медитация, която може да ни направи по-устойчиви и не толкоз податливи на психическо напрежение.

Благодарност

Тя е един от най-преките пътища към душевния мир. Когато усетим, че стресът ни превзема, просто би трябвало да изброим пет неща, за които сме признателни. Така слънцето още веднъж ще пробие мрака. Ако практикуваме този способ всекидневно, ще сме доста по-удовлетворени от живота си, написа The Healthy.

Щастливо място

Винаги когато желаеме да избягаме от напрежението, можем мисловно да отидем там, където сме се чувствали доста щастливи. Независимо дали е обичан град някъде по света, или къщата на баба, значимото е да пресъздаваме колкото се може повече елементи, с цел да бъде чувството по-наситено.
 Снимка 482035

Позиция на тялото

Колкото и необичайно да ни звучи, тя също може да окаже въздействие върху прочувственото ни положение. Особено в случай че през целия ден седим прегърбени на стола в офиса, няма за какво да се чудим, че не се усещаме по никакъв начин добре в края на работния ден.

Хората, подложени на непрекъснат стрес, страдат от непрекъснати болки в тялото и имат неприятна стойка, безусловно се прегърбват под тежестта на проблемите. Ако и ние сме измежду тях, може да облекчим моментното си прочувствено положение, като вдигнем брадичката високо, надигнем гърба и опънем раменете обратно - както вършат щастливите и съумели хора.

Свеж въздух

Понякога безусловно имаме потребност от глътка въздух, с цел да се почустваме по-добре. Особено когато прекарваме по-голяма част от времето си на закрито. Ако усетим, че стресът ни превзема, можем просто да отворим прозореца и да поемем надълбоко мирис. Веднага ще усетим резултата.
 Снимка 482034

Разтягане

Както към този момент разбрахме, физиката и душeвността ни са тясно свързани. Когато сме под стрес, всеки мускул от тялото ни се напряга - най-много в региона на челюстта, шията, плещи и корема. Затова малко разпъване и разпределяне на тези елементи ще ни помогне да се почувстваме по-спокойни.
 Паник офанзивите, дишането, стресът, отлагането и навиците, с които ги провокираме
Навиците, които отключват паник офанзиви

Как сами се вкарваме в клопката

Огледало

Сигурно сме забелязали по какъв начин героите по филмите постоянно се гледат в огледалото, когато претърпяват сложен миг. Ние също можем да използван тази техника за понижаване на напрежението. Поглеждаме себе си в очите и си споделяме някоя и друга окуражителна дума.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР