Все още в 14 украински области, както и в Киев

...
Все още в 14 украински области, както и в Киев
Коментари Харесай

Зеленски: Никога повече гладът не трябва да се използва като оръжие!

Все още в 14 украински области, както и в Киев има ограничавания на снабдяването с ток. Те засягат повече от 100 хиляди клиенти във всяка една от областите, заяви украинският президент Володимир Зеленски, представен от БНР.

Той добави, че в събота следобяд Русия е направила ракетна офанзива по жилища в Днепропетровска област, където са ранени  цивилни. Обстрелвани са и Донецка област, южната част на страната, както и други райони.

Относно новата самодейност на Киев " Зърно от Украйна ", която беше оповестена във вчерашния ден на възпоменание за Гладомора през 1932-1933 г.Зеленски акцентира, че в никакъв случай повече гладът не би трябвало да се употребява като оръжие:

" Украинците претърпяха геноцид. И през днешния ден ние вършим всичко допустимо и невероятно, с цел да спрем новата политика геноцид на Русия. Нова, само че сходна на онази, която умъртви милиони хора през XX век. И ние не просто се борим с експанзията. Стъпка по стъпка сътворяваме система, която ще спре експанзията, ще ликвидира следствията от нея и ще подсигурява дълготрайна сигурност - сигурността на Украйна, цяла Европа и света ", акцентира Зеленски.

Повече от 20 страни поддържаха самодейността. Общата сума, която е събрана за " Зърно от Украйна ", към този момент е към 150 млн. $. Подготвят се и до 60 кораба, които да изоставен пристанищата с украинско зърно.

На конференцията " Зърно от Украйна " по видеоконферентна връзка българският президент Румен Радев съобщи, че са нужни решителни, групови старания на международната общественост за справяне с възходящата неустановеност в доставките на храни.

А при поредна замяна на военнопленници Украйна през вчерашния ден съумя да си върне 12 украинци от съветски плен. От тях трима са цивилни, двама са офицери, а седем са редови войници и сержанти, заяви украинският президент Володимир Зеленски. Той добави, че през тази седмица в Украйна от плен са върнати 98 украинци.
По-рано съветското министерство на защитата заяви, че Киев е върнал на Москва девет съветски военнопленници.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР