Все още тече обявеният в началото на тази година от

...
Все още тече обявеният в началото на тази година от
Коментари Харесай

Кои пенсионери трябва да взимат помощи

Все още тече оповестеният при започване на тази година от Европейската комисия публичен спор за провокациите и опциите на застаряващото общество в Европа.

Комисията приканва обществеността да изрази своите визии за това по какъв начин да се отговори на провокациите от застаряването.

Прогнозите сочат, че през идващите десетилетия броят на възрастните хора в Европейския съюз ще се усили. Днес 20% от популацията е над 65 години, а до 2070 година се чака то да доближи 30%.

Резултатите ще оказват помощ да се разпознава поддръжката, нужна за хората, районите и общностите.

Евродокладът от юни 2020 година демонстрира, че през последните 50 години продължителността на живот е повишена с към 10 години както за мъжете, по този начин и за дамите. В коментар за обстановката у нас заместник-социалният министър в оставка Султанка Петрова съобщи, че трябват незабавни промени в зоконодателството.

" Около двеста  хиляди души знаете, че има сега, които не учат и не работят в случай, че ние сме най-бързо застаряващата нация и не бихме могли да си позволим сходен разкош да иаме хора, които са в трудоспособна възраст и отхвърлят да учат и да работят. "

За адекватността на пенсиите в България Султанка Петрова споделя, че би трябвало политически консенсус. " Не бива партиите да си вършат пиар, съгласно мен, с пенсионната система, тъй като на нас ни е нужна една цялостна тактика, а не промени на парче ".

Пак по мнението на заместител министъра всички възрастни у нас с пенсии под линията на беднотия би трябвало да получават в допълнение средства., съобщкава БНР.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР