Все още съществуват асансьори, на които не са монтирани известяващи

...
Все още съществуват асансьори, на които не са монтирани известяващи
Коментари Харесай

Все още съществуват асансьори, на които не са монтирани известяващи устройства

Все още съществуват асансьори, на които не са инсталирани известяващи устройства. Имаше гратисен период, който беше даден на живущите да обезпечат устройства за двустранна връзка, само че, за жалост, няма 100% реализация на това условие, въведено през 2014 година, а крайният му период беше 2016 година. Това сподели Емануела Фролошка, основател и изпълнителен шеф на Фондация "Асансьорна сигурност “ в изявление за предаването „ Преди всички “ по БНР по отношение на вчерашния случай, при който почина 10-годишно дете.

Не е ясно какъв е броят на асансьорите в страната, които не извършват условието за работеща система за уведомяване, както и дали има спрени асансьори, които не извършват условието. Фролошка посочи, че етажната благосъстоятелност е тази, която би трябвало да обезпечи опцията за монтаж на известяващите устройства: „ Няма кой различен да заплати за сходно нещо, в случай че самото оборудване е благосъстоятелност на етажната благосъстоятелност и всички ние, като живущи и ползватели на асансьор, би трябвало да го третираме като оборудване, за което носим отговорност “.

Фролошка изясни, че цената на известяващото устройство е към 350 лв.: „ Това е сума, която се заплаща еднократно и от там нататък се слагат предплатени карти. Факт е, че имаше и много невероятни митове, които се носеха в пространството, че сметката щяла да набъбне до 1200 лв.. Всъщност казусът произтече от това, че нямаше толкоз необятна осведоменост на популацията по отношение на това какви са тези устройства, за какво са нужни и какво би коствало на етажната благосъстоятелност да ги поддържа. Една осведомителна акция щеше да заглуши всички митове, които излязоха в публичното пространство “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР