Все още нямаме решение от президента за третия мандат. Позитивно

...
Все още нямаме решение от президента за третия мандат. Позитивно
Коментари Харесай

Христо Иванов скастри коалицията, призова за промяна

Все още нямаме решение от президента за третия мандат. Позитивно оценяваме това, че той съобщи желание да организира съвещания сред политическите сили, тъй като в действителност логиката е да се търсят допирни точки и да се търси това, което би могло да работи. В този смисъл ние в подобен кръг от съвещания ще участваме съществено и тогава ще излезем с цялостна формула на база и на диалози, които ще сме провели с сътрудниците от досегашното четворно болшинство, тъй като би трябвало да се търси реорганизация на това болшинство, на база на което да се осъществя третият мандат.

Това съобщи пред публицисти в Народното събрание съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов във връзка връчването на третия мандат за сформиране на държавно управление в границите на това Народно събрание, съобщи БГНЕС.

По думите му това, което явно би могло да помогне, е леко отдръпване на лидерските политически фигури от лидерските места в кабинета, с цел да бъде понижено чувството, че кабинетът е парцелиран.

Иванов уточни, че точно това е бил един от проблемите в ръководещата коалиция, който е довел до неналичието на връзка, бистрота и съмнение сред политическите сили.

Според него трябва да се стъпи на това, което беше препоръчано като стратегия в първия мандат.

Който и да вземе третия мандат, той би трябвало да работи за всички и да е ясно, че „ Продължаваме промяната “ ще имат водеща роля, тъй като обезпечават най-вече гласове и завоюваха изборите, счита Иванов. Той посочи, че от тази позиция Политическа партия ще имат водеща роля при договарянето на премиерска фигура и на състав на Министерския съвет.

„ Тези месеци са доста значими и през тях би трябвало да се вземат доста значими решения, с цел да се оправим добре със зимата и с всички вероятни рецесии. И от тази позиция за България не е добре да вървим на избори “, безапелационен е съпредседателят на Демократична България и добави, че в случай че отиде при тях третият мандат са длъжни да предложат формула, която да сработи.

Той прикани за малко по-спокоен и диалогичен метод, както и малко повече почитание към всички участници.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР