“Все още няма пълно съгласие по Многогодишната финансова рамка и

...
“Все още няма пълно съгласие по Многогодишната финансова рамка и
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Ваксините ще бъдат безплатни, доброволни и сертифицирани

“Все още няма цялостно единодушие по Многогодишната финансова рамка и Пакета за възобновяване, тъй че продължаваме работата по този въпрос “, съобщи министър-председателят, откакто взе присъединяване във видеоконференцията на членовете на Европейския съвет. Той посочи, че, предстоящо, главната тематика е била пандемията от ковид.
“Още не може да стигнат парите от европейската взаимност до държавите-членки. Ние съумяваме да се оправяме най-малко към този момент с парите, само че се надявам, че до края на годината и Парламентът, и ние на Съвета ще намерим решения, с цел да отпушат европейските заплащания до страните членки “, добави Борисов.
 Борисов: Приемаме, че върховенството на закона е толкоз значимо, че да бъде обвързано с европейските фондове (ВИДЕО) Борисов: Приемаме, че върховенството на закона е толкоз значимо, че да бъде обвързано с европейските фондове (ВИДЕО)
" Многогодишната финансова рамка и дейностите на Европейски Съюз в отговор на пандемията са двете основни тематики, по които България ще съобщи позицията...
По отношение на главната тематика на Съвета през днешния ден – пандемията, министър председателят означи, че в границите на полемиката е била докладвана обстановката в другите страни членки. Българският министър-председател означи, че има няколко страни, в които са въведени доста тежки ограничения, само че данните сочат, че това не води наложително до триумф.
Борисов подсети, че така наречен локдаун се отразява отрицателно на душeвността и на здравето на хората, които са затворени по къщите си. “Затова смятам, че ние би трябвало с доста добра организация и прецизни ограничения – това, което доста пъти към този момент отбелязахме – да не се събират хората, непринудено да се лимитират, да носят маски на публичните места, с цел да може и трудовият развой да върви, парковете, градините и планините да бъдат налични, да могат хората свободно да се движат и да не усещат заповед, с която принудително да бъдат държани. Това е нашият зов – всеки да прояви схващане и разсъдък “, съобщи министър председателят.
Относно антигенните проби министър-председателят уточни, че България е готова, заделени са 15 млн. лева за тяхното закупуване. “Целта е когато стигнем платото и малко тръгнем надолу, да знаем цялата картина каква е “, добави Борисов. По думите му антигенните проби са значими и за улеснението на пътуването сред европейските страни. “След като Европейска комисия дава толкоз рекомендации по тематиката, това ще бъде едно от нещата, които ще улесняват придвижването за пътуващите. Този общ метод и признаването на тестванията е извънредно значимо нещо, което сътрудниците приехме “, съобщи министър-председателят.
По тематиката за имунизациите министър председателят Борисов изрази признателност към Европейската комисия за бързата й работа и за основаването на нужните принадлежности. Министър-председателят подсети, че страната ни взе участие в цялостното портфолио ваксини, съгласно европейската взаимност. “Много добре работи експертният съвет, който се сътвори към Европейска комисия, където от една страна на равнище министри на опазването на здравето, въпреки това – националните ни здравни инспектори вземат участие и обменят безусловно цялостна информация по отношение на метода, по който се лекува, метода, по който се карантинира ”, добави Борисов. “Огромна работа е свършила Европейската комисия, по всички наши оферти има към този момент точни решения, тъкмо написани “, уточни министър председателят.
 Борисов и Меркел разговаряха по телефона за срещата на евролидерите Борисов и Меркел разговаряха по телефона за срещата на евролидерите
Министър-председателят Бойко Борисов беседва по телефона с канцлера на Федерална Република Германия Ангела Меркел. Двамата правителс...
Той приветства усилването на Европейската организация по медикаментите, което по думите му ще обезпечи цялостно успокоение и сигурност на европейските жители. “Ваксините ще бъдат безвъзмездни, доброволни и сертифицирани ”, безапелационен беше Борисов. След края на видеоконференцията министър председателят Бойко Борисов организира работно заседание с министъра на опазването на здравето Костадин Ангелов, на която разискаха резултатите от полемиките на европейските водачи през днешния ден.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР