Все още няма осигурени спасители за нито един от десетте

...
Все още няма осигурени спасители за нито един от десетте
Коментари Харесай

Заради процедурни спънки не са осигурени спасители за неохраняемите плажове в област Бургас

Все още няма обезпечени спасители за нито един от десетте плажа, оповестени за неохраняеми в област Бургас. Причината е в бавните процедури и периодите, написани в законодателството.

За 10 плажа регионалната администрация би трябвало да обезпечи водно избавяне. Процедурите са стартирали в точния момент, само че към момента няма подписани контракти поради административните периоди, показва регионалният шеф Вълчо Чолаков.

„ Имаме за три плажа подготвеност да бъдат подписани контракти всеки миг. Това са Поморие-север, Крайморие-юг, Росенец-изток. Вероятно до понеделник ще има подписани контракти за тези плажове “, сподели той.

Вълчо Чолаков чака до идващия петък да има подписани контракти за Резово, за „ Атанасов “ и „ Коса “. Срокът за обжалване изтича на 24 юли, след което имаме контракти, в случай че никой не апелира, уточни той.

За всички останали плажове събираме спомагателна информация, отново по реда на закона за публичните поръчки, която би трябвало да я представим до 17 юли, сподели Чолаков. След това има 14-дневен период за обжалване, само че към този момент влизаме в август, добави той.

Ако още при започване на годината, а не в края на март знам кои са неохраняемите плажове, можем да реагираме по бързо, разясни Чолаков.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР