Все още няма официална заповед, но американското правителство предлага да

...
Все още няма официална заповед, но американското правителство предлага да
Коментари Харесай

Microsoft, Sony и Nintendo планират да изместят производството си на конзоли извън Китай

Все още няма публична заповед, само че американското държавно управление предлага да наложи 25% спомагателен налог за импорт на артикули от Китай. В тази връзка доста компании трескаво се пробват да си изградят проект за този случай, като спрат производството на свои заводи в страната. В това число е и филиалът Xbox на Microsoft, Sony PlayStation, както и Nintendo .

В края на предишния месец трите компании подадоха взаимно тъжба против държавното управление на Съединени американски щати, опровергавайки потребността от такова фрапантно повишаване на цените за импорт от Китай. Изглежда обаче производителите на конзоли към този момент са се примирили с ситуацията, защото преразглеждат своята организация на заводи.



Според Nikkey Asian Review, Microsoft, Sony и Nintendo към този момент стопират производството в някои свои китайски фабрики на конзоли. Сега те търсят благоприятни условия да продължат изработването на нов хардуер в други страни. Така трите компании се причисляват към производителите на лични компютри като HP, Lenovo, Asus и Dell. Един от китайските чиновници показа:

„Консенсусът в промишлеността е да се реалокира към 30% от продукцията отвън Китай според от това какъв брой значим се окаже американският пазар… Всеки се пробва да построи личен план“.

За момента Microsoft е насочила взор към Тайланд и Индонезия, до момента в който Nintendo възнамерява да реалокира производството си във Виетнам. Не са ясни проектите на Sony. Във всеки случай цените и на сегашните, и на идващите генерации гейминг платформи ще бъдат мощно наранени от направените решения и промени.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР