Все още няма официална информация, че тялото на пилота на

...
Все още няма официална информация, че тялото на пилота на
Коментари Харесай

Майор Валентин Терзиев е пилотирал падналия МиГ-29

 Все още няма публична информация, че тялото на водача на изчезналия МиГ-29 майор Валентин Терзиев е намерено. Намерена е неговата избавителна жилетка. Пилотът е съумял да катапултира. Бордният номер на самолета е 38. Последната му фотография е направена в авиобаза Граф Игнатиево преди да излети. Това научи Фрог от участници в учението край Шабла. 

С дрон са открити маслени петна и части от самолета, оповестиха още нашите източници. Самолетът падна в намерено море край Шабла по време на обучение. МиГ-ът е изпълнявал задача по отстрел на светеща парашутна цел. 

Когато намерим черната кутия на самолета, ще имаме повече информация за падналия аероплан в Черно море, сподели пред Българска национална телевизия служебният министър на защитата Георги Панайотов. 

Самолетът е взел участие в взаимно обучение със сръбските Военновъздушни сили край Шабла, което е почнало на 7 юни и е трябвало да продължи до 11 юни. Сръбските Военновъздушни сили вземат участие с три изтребителя МиГ-29, които са изхвърчали и кацали от Граф Игнатиево. 

Учението е включва пукотевица с артилерийско, бомбово и ракетно въоръжение, както и обстрели по светещи парашутни цели. Пилотът е бил един. Не е опитвал да откри радиовръзка по времето на случая, изясни Панайотов. Той описа, че като всички самолети и МиГ-29 има черна кутия и когато тя бъде открита, ще се търси повода за случая. Засега няма данни за какво изтребителят е паднал. Военният министър бе безапелационен, че водачът е бил умел, само че към момента се чака информация за броя на летателните му часове. 

Този МиГ-29 е от машините, които последно са доставени в България, т.е. 1988-89 година Което значи, че виталният цикъл на тази машина би трябвало да изтече в интервала 2029-30 година Машините се поддържат. Не бива сега да се вършат спекулации вследствие на какво е станал случаят. Нека да го установим и ще съобщим, добави министърът.

В търсенето са мобилизирани всички сили на военните, в това число специфичните елементи и Гранична полиция. Издирването е почнало незабавно, откакто самолетът е липсващ от радара.

Това не е първият случай с военни машини през последните години. През 2017 година хеликоптер " Пантер " на Военноморски сили падна във водите на Черно море по време на обучение, почина един водач. През 2018 година боен хеликоптер Ми-17 падна край " Крумово ", Пловдив. Най-сериозният случай е през 2012 година по време на обучение. Самолет МиГ-29 падна край Пловдив. Военните съумяха да катапултират.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР