Все още не сме стигнали до свръх дефицит, но ако

...
Все още не сме стигнали до свръх дефицит, но ако
Коментари Харесай

Енергийните помощи за бизнеса трябва да бъдат спрени, категоричен е икономистът Агоп Каспарян

Все още не сме стигнали до свръх недостиг, само че в случай че безразборните разходи продължат, раздуването на държавната администрация и поддръжката за бизнеса като енергийни помощи, ще стигнем до такава обстановка с недостиг над 3%. Това сподели в ефира на Euronews Primetime икономистът Агоп Каспарян. По думите му обезщетенията, които получава бизнесът поради скъпия ток се раздават „ на кило “ и на печеливши, и на те толкоз печеливши предприятия. За тази помощ на годишна база се харчат над 12 милиарда лева, само че тя може да бъде спряна и с решение на Министерски съвет, сподели още той.
Това наливане на пари ни докарва до една серпантина, в която бихме могли да стигнем до високи равнища на недостиг. По последни данни на Национален статистически институт износът от България понижава, понижава и инфлацията. Ставаме очевидци на една наклонност, в която държавният бюджет и приходите скоро няма да бъдат такива, каквито бяха преди няколко месеца. От друга стране ще имаме едни раздути разноски.
Агоп Каспарян, икономист

Агоп Каспарян бе безапелационен, че недостиг от 3% може да бъде реализиран от работещо държавно управление и ограничение на „ популистките разходи “.

По отношение на добавките за пенсионерите Каспарян сподели, че те са предвидимо перо в бюджета, тъй като ги има от към този момент повече от 20 години. Странно е, че в този момент има изключени от тази помощ, само че това явно е решение на финансовия министър, заключи той.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР