Все още не се знае колко са опасните язовири в

...
Все още не се знае колко са опасните язовири в
Коментари Харесай

Караниколов не каза твърдо знае ли колко са опасните язовири в България

Все още не се знае какъв брой са рисковите язовири в България и какви тъкмо поправки би трябвало да се създадат. Това стана ясно от изявление на министъра на стопанската система Емил Караниколов като разгласи, че първо щял да запознае сътрудниците си в Министерския съвет със обстановката.
Тепърва към този момент тече прекачване на отговорности и благосъстоятелност от общини към икономическото министерство, откакто през предходната седмица било обнародването в Държавен вестник на новите пълномощия.
Политико-икономически размишления
Що се отнася до обстановката в ръководството, икономическият министър беше сбит пред bTV – с разговор се решавало всичко. Той не пожела да разяснява дали Султанка Петрова би трябвало да подаде оставка поради случая със починалия охранител в Партийния дом.
Конкретно за следващия скандал при ръководещите – по отношение на измененията за търговците на пазара на горивата (бел. ред. – така наречен Закон за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен произход), Караниколов уточни, че било значимо законодателят т.е. депутатите да намерят салдото. Закон би трябвало да има като закон – това го споделят всички, съобщи икономическият министър, който прикани да се отстранен всички лобистки текстове, само че да се докажело, че са лобистки. Караниколов добави, че дали ще има наказателна процедура от Европейска комисия поради новия закон, може да се каже чак като бъде гласувано. Законът би трябвало да контролира и открие къде са нарушаванията при горивата, счита Караниколов.
За бездимните цигари и акцизът им, икономическият министър разгласи, че трябвало да се направи разбор кое било по-вредно за пушачите – бездимната технология или стандартните цигари. С колкото по-здравословно е пушенето на електронна цигара, толкоз по-нисък би трябвало да е акцизът, счита Караниколов, който има вяра, че и в Европейски Съюз ще има сериозен спор. От позиция „ тютюн” ръководещите се похвалиха, че има сделка да се изнасят 10 000 тона тютюн годишно от България за Китай, само че от българския отрасъл разясниха, че Китай е най-големият производител на тютюн т.е. остава въпросът дали политическата сделка в действителност ще стане действителност.
Проектът АЕЦ " Белене " беше показан пред негово превъзходителство Ли Къцян, както и други планове. Китайски специалисти ще дойдат да ги прегледат – чакам до края на месеца много срещи с китайски вложители, съобщи Караниколов обстановката с втората ни нуклеарна система. Той разгласи за извънредно значим факт основаването на център в България за координиране на капиталови планове в Централна и Източна Европа.
Китайската позиция за " Белене "
Широк консенсус – подобен е реализиран сред България и Китай по време на срещата на премиера Бойко Борисов и на процедура китайския министър председател Ли Къцян. Това съобщи китайският дипломат в България Джан Хайджоу. По думите му, подписаното съглашение отваря път към съдействие по плана „ Белене”, само че това е единствено една от опциите за развиване на българо-китайските връзки. Хайджоу добави, че Китай има позитивно отношение за пазарна реализация на " Белене ", само че можело да има " двустранно, тристранно или многостранно отношение ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР