Все още не са ясни причините за трагичния инцидент на

...
Все още не са ясни причините за трагичния инцидент на
Коментари Харесай

Продължава разследването на смъртта на рали състезателя, загинал край Благоевград

Все още не са ясни аргументите за трагичния случай на планинското рали край Благоевград, при който почина 50-годишният авто играч Георги Георгиев.

Част от състезателите, както и специалисти от комисията по сигурност на превоза, упрекват уредниците. Те от своя страна акцентират неналичието на спирачен път като мотив, че здравословен проблем може да е довел до съдбовния край.

Обработката на трасето директно преди надпреварата е една от хипотетичните аргументи, довели до съдбовния случай. Това съобщи Йордан Тодоров, който е специалист по сигурността на превоза в такива рали надпревари.

" В петък сутринта са измили, а в петък вечерта преди надпреварата, преди тренировките са асфалтирали, при което сами разбирате, че по самото трасе е имало ужасно доста секта от самия асфалт, което води до ниско сцепление на самия асфалт. Това е безхаберие и незаконна немарливост ", съобщи Йордан Тодоров от Комисията по сигурността на превоза.

Част от водачите, присъединили се в надпреварата, укориха уредниците за късото разстояние след финала, планувано за прекъсване на автомобила.

" Тази стена по моя преценка мисля, че е на към 100 метра незабавно след финала и сами може да разберете по какъв начин този автомобил от 200 километра би трябвало да спре за има няма 100-200 метра, с цел да е контролируем към този момент ", добави автомобилният играч Искрен Пондев.

Според Александър Мановски, който е един от уредниците на ралито, единствената допустима причина, довела до съдбовния случай, е здравословен проблем при водача.

" Единствено може да се свърже с това, че нещо е станало с водача, може да му е прилошало, тъй като това е адреналин, тези надпревари са с доста висок адреналин и е доста евентуално нещо да се е случило. Тук няма спирачен път ", означи Александър Мановски.

Аутопсията на починалия водач следва да бъде осъществена през днешния ден, а резултатите от нея ще станат ясни до края на седмицата.

Репортер: Станислава Николова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР