Все още не излизаме от долината на плача. Защото макар

...
Все още не излизаме от долината на плача. Защото макар
Коментари Харесай

Витанов със страшна прогноза за деня на изборите. А за Коледа?

Все още не излизаме от долината на рева. Защото въпреки наклонността на увеличение на новите случаи дневно да се пречупи, имаме продължаващо увеличение на смъртността и броя на хората в интензивни отделения. Това съобщи топ математикът проф. Николай Витанов в изявление за бТВ. Той бе безапелационен, че до изборите на 14 ноември цялостен локдаун няма да има. Но направи страшна прогноза за самия ден на вота.  Очаквам пик навръх 14 ноември, сигнализира математикът. И загадъчно сподели, че това развиване е „ поднесено на Румен Радев за президентските избори ”.

" Никой не харесва числата, тъй като те не лъжат. ", сподели някогашният член на Националния действен щаб, който бе разхлабен от служебното държавно управление на Радев през март.

" Получи се един информативен вакуум, та в случай че не беше моя профил във фейсбук, хората изобщо нямаше да знаят какво става. ", сподели още Витанов. И добави: " Аз подвигнах рейтинга на математиците в България. ".

Ако до края на ноември новозаразените паднат под 2000 души и българите несе провиснал и продължат да съблюдават прецизно противоепидемичните ограничения, можем да посрещнем малко по-спокойна Коледа, сподели Витанов.

„ Ще се пречупят въпреки всичко нещата и ще тръгнат надолу. Докато Пловдив и Ловеч не светят в тъмночервено, няма да има локдаун ", предвижда специалистът. Той е доста песимистичен за резултатите от връщането на децата и учителите в класните стаи.

" Събирането на доста хора на едно място е извънредно рисково. ", безапелационен бе проф. Витанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР