Все още няма яснота какво е довело до днешния инцидент

...
Все още няма яснота какво е довело до днешния инцидент
Коментари Харесай

Още за фаталния инцидент на пазара "Димитър Петков", получил се ефектът на доминото и станало страшно!

Все още няма изясненост какво е довело до днешния случай на градеж в София, при който почина служащ, а други пострадаха тежко, съобщи Българска национална телевизия. Мъжете бяха затрупани от арматурно желязо на обект в региона на столичния пазар "Димитър Петков " и бул. "Тодор Александров ".

Инцидентът стана във вторник по обед. Първи на място са пристигнали два екипа на пожарната. Спасителите са намерили служащите затиснати под падналата арматура. За да ги спасят, пожарникарите са употребявали кран.



"При мостра за слагане на бетон са паднали железни структури с резултата на домино и четирима служащи са били затиснати от тези железни структури. Единият е умрял, останалите са настанени в болнични заведения, " заяви на градският прокурор на София Илиана Кирилова.

Работи се по това да се откри дали е спазен инструктажът за сигурност на труда, дали потърпевшите служащи са били в трудови правни отношения и спазена ли е нужната процедура при слагане на заготовките за бетон, разясни градският прокурор.

До момента в Трето РУП са разпитани 20 очевидци.

Вече е открито кой е реализатор на обекта. Иззети са документи. Проверява се дали компанията е работила с подизпълнители и кой е бил на градежа по време на случая.



Под управлението на Софийската градска прокуратура се водят дейности по следствието на случая. Образуваното досъдебно произвеждане е по чл.123, ал.1 от Наказателен кодекс - причиняване на гибел заради неведение или немарливо осъществяване на занимание или правно регламентирана активност.

Утре предстоят още следствени дейности, назначена е съдебно-медицинска експертиза на умрелия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР